Header Menu
Scroll Down
2021 02 06 Weekmarkt Geleen Interviews 005

Let’s go nuts

Let’s go nutsMet de granola, pinda’s en fruitnoten van Dutch Nuts.

Patrick staat al bijna elf jaar op de markt met zijn kraam Dutch Nuts. Zoals de naam al verklapt, is hij gespecialiseerd in alles wat met noten te maken heeft. Loop je langs zijn kraam, dan komt je vanzelf de verse geur van paranoten uit Brazilië, macadamia noten uit Australië en niet te vergeten de geur van homemade granola tegenmoet.

Opgegroeid bij de groente- en fruitkraam van zijn ouders, is Patrick geen vreemde eend op de markt. Toen de marktkriebels weer opkwamen, ging hij zich verdiepen in de notenwereld. Nu, elf jaar later, is Dutch Nuts notenleverancier voor meer dan 120 horecazaken in Nederland en België én is de notenkraam niet weg te denken op de zaterdagmarkt. ,,In ongeveer tien jaar tijd hebben we veel kunnen bereiken. Naast onze marktkraam en alle leveringen aan de horeca, hebben we ook een online webshop en een eigen groothandel. Een grote diversiteit dus.’’

Het leveren van de hoogste kwaliteit vindt Patrick hierbij het belangrijkst. ,,Wij halen onze noten uit de beste landen, zoals Brazilië en Australië. Kwaliteit is nu eenmaal heel belangrijk. Hier zijn wij dagelijks mee bezig.’’ Naast de noten over de hele wereld, maakt Patrick ook veel eigen creaties. ,,We hebben onze eigen notenmix, maar ook eigen overnight oats. Deze maken we met kokos, cranberry of haver. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in granola die we dagelijks zelf in de oven bereiden.’’ Voor dit laatste heeft Patrick zelfs een officieel certificaat. ,,Ik heb er ongeveer vier maanden over gedaan om tot de beste granolamix zonder toegevoegde suikers te komen.’’

Met alle notenmixen en granola vroegen wij ons af, eet Patrick ook nog wel eens brood als lunch? ,,Nee, al twee jaar niet meer! Ik eet alleen nog maar noten en shakes. Meestal heb ik drie keer in de week granola en vier keer in de week overnight oats.’’ Of Patrick granola en overnight oats aanbeveelt aan zijn klanten is een domme vraag: ,,Jazeker doen we dit! Het is heel gezond en je kunt het combineren met bijvoorbeeld yoghurt. Een banaantje of aardbeien erbij en je bent klaar!’’, eindigt Patrick.

Wil jij de granola en overnight oats proeven? Profiteer dan nu van de ‘actie van de maand’: 500 gram Dutch Nuts homemade granola voor maar €6,75!

  • 2021 02 06 Weekmarkt Geleen Interviews 004
  • 2021 02 06 Weekmarkt Geleen Interviews 008
  • 2021 02 06 Weekmarkt Geleen Interviews 006
  • 2021 02 06 Weekmarkt Geleen Interviews 007
  • 2021 02 06 Weekmarkt Geleen Interviews 003
/ 5