Header Menu
Scroll Down
Play Speel volledige video af

Actueel

 • Paasmarkt high res 54

  Gezocht: nieuwe marktkooplieden

  Ben jij een AGF-koopman, een plantenman of een verkoper van snijbloemen en tuinplanten? Op onze weekmarkten is nog ruimte voor kooplieden met een vergelijkbaar of een volledig nieuw aanbod!

 • WM high res 21

  Hollandse passie in het bourgondische Limburg

  Geboren en getogen in dé kaasstad Woerden, vond Sander zijn weg naar Limburg, waar hij drie dagen per week met zijn kraam Pomper Kaas staat. In het begin moest hij erg wennen aan het dialect, maar inmiddels heeft hij zijn plek gevonden in de bourgondische cultuur.

 • WM high res 2

  Van horloges op de braderie naar kwalitatief ondergoed op de Weekmarkt

  De weekmarkt in Geleen heeft sinds afgelopen zomer een nieuwe aanwinst op de markt: de kraam van Nispen en Kranen, gespecialiseerd in ondergoed van het vertrouwde merk Beeren. Hun reis begon met horloges op de braderie, maar al snel vonden ze hun roeping in de wereld van comfortabel en kwalitatief ondergoed.

 • GSG high res 3

  Van droge worsten tot zonnig avontuur

  Na vele jaren trouwe dienst hebben Jean en Gerty Pappers, de trotse eigenaren van de bekende worstenkraam op de Weekmarkten, besloten om de markt vaarwel te zeggen en te emigreren naar het zonnige Spanje. Ter ere van hun afscheid, blikken we terug op hoe het allemaal begon en wat ze hebben bereikt.

 • WSG high res 20

  De Notenkraker van de weekmarkten

  Ari Slagboom draaide onlangs met zijn notenkraam De Olienoot, zijn eerste dag op de Weekmarkten in Geleen. Met hun karakteristieke notenkraam en uitgebreide assortiment trekken ze al jarenlang de aandacht door heel Nederland. Het familiebedrijf is uitgegroeid tot een bloeiende onderneming met drie wagens die op maar liefst 17 markten staan. Tijdens een interview met Ari ontdekten wij de achtergrond van de Olienoot en hun voortdurende ontwikkeling op het gebied van gezondheid en kwaliteit.

 • GSG high res 8

  Valentijnsdag op de markt

  Op de weekmarkten Sittard-Geleen zijn er door de tijd heen veel koppels ontstaan. Jeugdliefdes, collega’s, zakelijke partners; cupido heeft raak geschoten bij verschillende marktkramen. Onze koppels doen een boekje open over hun ontmoeting en het samenwerken op de Weekmarkten.

 • GSG high res 16

  Het 90e Levensjaar van de heer Chou

  Vorige week was een bijzonder moment op de Weekmarkt in Sittard. De heer Chou ging namelijk volgens Chinese traditie zijn 90e levensjaar in. Wij mochten aanwezig zijn tijdens deze feestelijke gelegenheid. “Ik heb elke dag een goede dag, maar vandaag in het bijzonder”, aldus de heer Chou.

 • GSG november 16

  Proeven van de authentieke Indische keuken op de markt

  Als je tien jaar geleden tegen Dave had gezegd dat hij dagelijks zijn Indische specialiteiten zou staan koken, had hij je waarschijnlijk vierkant uitgelachen. En toch is het gebeurd. Met z’n populaire eetkraam op de weekmarkt en het Indische restaurant Saté Indonesia is hij niet meer weg te denken voor veel mensen. Wij gingen met Dave in gesprek over zijn passie voor de Indische keuken.

 • GSG high res 20

  Soms ontdek je jouw favoriete beroep via je schoonouders

  Vincent Stok staat al 40 jaar op de markt en geniet er nog iedere keer van. Het sociale aspect maakt het voor hem speciaal om op de weekmarkt te staan. Zeker in Sittard-Geleen, want daar heeft hij in het verenigingsleven gezeten dus kent hij veel mensen.

 • GSG high res 2

  Opgroeien in een bananendoos onder de kraam van zijn ouders

  Robert Smits is 53 jaar oud, carnavalist, fournituren-verkoper en markt-enthousiast. Hij brengt graag zijn enthousiasme voor het vak over op de bezoekers en vertelt voluit over fournituren, de sfeer op de markt en carnaval.

 • GSG High Res 13

  Na dik 40 jaar nog even stijlvol op de markt

  Een vijftigjarig jubileum op de markt – Dat is wat Anja wilt vieren bij de kledingkraam van Ritra Mode. Hiervoor moet ze weliswaar nog zes jaar werken, maar dat maakt haar helemaal niets uit. De mode in combinatie met de markt is haar passie, familie en leven. Wij gingen bij haar langs!

 • GSG high res 2

  Verse gerechten en drankjes op wielen

  Als je aan ‘local streetfood’ denkt, dan denk je aan foodtrucks. Deze minikeukens op wielen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken op de markt en menig festival. Ralf had het foodtruckconcept echter al 15 jaar geleden ontdekt. Het heeft een tijd geduurd, maar met ‘Ralf on Wheels’ heeft hij dit jaar eindelijk zijn ultieme droom waargemaakt. Wij gingen met hem en zijn partner Nina in gesprek!

 • 2022 02 19 Weekmarkt Geleen 004

  Hét voorbeeld van een passievolle jonge marktondernemer

  Hij is pas 36 lentes jong, maar staat al twintig jaar lang op de markt. Kaasboer Janno is met recht een échte marktkoopman te noemen. Toen hij zestien jaar was begon hij met werken achter de stand van zijn ouders. Vijf jaar geleden gooide hij plotseling het roer om. ‘Ik word kaasboer op de markt’ zei hij tegen zijn moeder. Wij gingen met deze gepassioneerde marktondernemer in gesprek.

 • 2022 02 19 Weekmarkt Geleen 010

  De hybride motor achter de markt

  Wanneer jij jouw verse groente en fruit haalt of even een klein middagrondje struint over de markt, heeft Ben Meerts al minstens 12 werkuren achter de rug. Samen met zijn vrouw en twee zonen in het familiebedrijf (vierde generatie) staat hij dag en nacht klaar om bijna elke markt in het zuiden, van weekmarkt tot jaarmarkt, op en af te bouwen als marktkraamverhuurder. Wij waren heel erg benieuwd naar het verhaal van deze vroege vogel én nachtbraker.

 • 2021 12 04 Weekmarkt Interviews 015

  Kootjes Bloemenshop nu ook op de markt in Geleen

  Wie het centrum van Geleen een beetje kent, weet dat je de mooiste bloemen en planten vindt bij Kootjes Bloemenshop. Al dertig jaar behoort deze bloemist tot het straatbeeld van Geleen. Met dit jaar nóg een plek erbij – Namelijk op de wekelijkse markt. Wij vroegen Kootje Kenter hoe hem het bevalt.

 • 2021 09 16 Weekmarkten Interviews 011

  Voel je positief, lekker en comfortabel in je vel

  Lingerie kopen voor vrouwen is vaak niet de meest leuke activiteit. Maar áls je dan de perfecte lingerieset hebt gevonden die geweldig zit, dan stijgt je zelfvertrouwen met 110 procent. Dat vindt ook Whitney Bartron, eigenaresse van de lingeriekraam Jeanette Foundations. Wij gingen met haar in gesprek.

 • 2021 12 04 Weekmarkt Interviews 008

  De stroopwafel verovert Zuid-Limburg

  De stroopwafel staat internationaal bekend als dé Nederlandse delicatesse. In Zuid-Limburg verkiezen wij echter nog vaak de Luikse wafel boven deze Oerhollandse wafel met stroopvulling. Daar trekken Jesse en zijn vriendin zich helemaal niets van aan. Als echte Brabanders staan ze wekelijks op onze markt in Geleen met één doel: Zuid-Limburg veroveren met hun overheerlijke stroopwafels!

 • 2021 09 16 Weekmarkten Interviews 005

  Antiek servies, vintage tapijt en retro meubels

  Hoeveel tijd en ambacht er vroeger in het maken van producten werd gestoken, hoe massaal en rap wordt het vandaag de dag geproduceerd. Maar niet op de brocante markt. Hier vind je namelijk de mooiste meubels, schilderijen en kunst terug die bewaard zijn gebleven door alle decennia heen. Wij vroegen Paul van der Heiden, aanspreekpunt en een van de kooplieden bij de brocante markt in Sittard-Geleen, welke pareltjes je kunt vinden en wat er nu zo mooi is aan deze markt midden in de wegwerpmaatschappij.

 • LIWIFOTO 24

  Fietsbezorgdienst 'Graag gebracht Geleen' breidt uit!

  Het centrum van Geleen heeft een primeur te pakken! Vanaf zaterdag 10 juli kunnen consumenten die, op zaterdag, boodschappen doen in het Geleense centrum en op de weekmarkt hun boodschappen laten thuisbezorgen.

 • 2021 05 08 Markt Geleen Interview 030

  Ga jij voor een goede vangst?

  Die vind je bij de viskraam van Renée List! Wanneer je al 38 jaar een vishandel hebt en 35 jaar op de markt met de viskraam staat, dan mag je je met recht een ervaren vakman noemen! Renée List is, net als vele marktkoopmannen, op jonge leeftijd gestart. Hij heeft de markt zien veranderen, heeft goede en recent ook slechtere (corona)tijden meegemaakt, maar de passie is gebleven. Wat maakt werken op de markt nu zo aantrekkelijk en mooi? Wij vroegen het hem!

 • 2021 05 08 Markt Geleen Interview 008

  Van klein jongetje naar ambitieuze koopman

  Bradley en Dylan van Kiplekker zijn opgegroeid op de markt. Ze waren er als de kippen bij, zou je kunnen zeggen. Bradley staat al vanaf dat hij 13 jaar was op de markt. Eerst samen met zijn vader, de laatste vier jaren met zijn broertje Dylan. Elke week bereiden ze de lekkerste haantjes, drumsticks, kippenvleugeltjes, spareribs, spek en ga zo maar door. Wij waren benieuwd, hoe voelt opgroeien op de markt? Bradley vertelt er vol passie over!

 • 2021 02 04 Weekmarkt Sittard Interviews 004

  Vietnamese specialiteiten

  Eind jaren '70 was de nu zo populaire Vietnamese loempia nog helemaal niet bekend in ons land. Vooral niet in Zuid-Limburg. Totdat de moeder van Minh Trang op de markt in Sittard ging staan met een grote pan met olie en de mensen liet proeven van haar Vietnamese specialiteit. De ‘loempiakraam’, zoals wij hem nu kennen, was geboren.

 • 2020 08 Zaterdagmarkt Geleen Klein 093

  Corona maatregelen - december

  De weekmarkten in Sittard-Geleen gaan door, maar uitsluitend met aanbieders van levensmiddelen (food), bloemen/planten/kerstbomen en dierenbenodigdheden. Overige ‘Non Food’-kramen (bijv. kleding) mogen tot onze spijt helaas niet op de markt staan.

 • 2020 11 05 Weekmarkt Sittard 002

  Het is één groot warenhuis, maar dan veilig in de buitenlucht

  Corona maakt alles anders.
  Eén lichtpuntje: de coronacrisis heeft er ook voor gezorgd dat mensen meer lokaal gaan kopen. ‘Buy local’ is het nieuwe motto. De markt is daar natuurlijk de perfecte plek voor. Wij gingen in gesprek met Pierre Coenen van firma Coenen.

 • 2020 11 07 Weekmarkt Geleen 009

  Zoute drop, kaneelstokken en tumtummetjes

  Je kent ze nog wel, die lekkere zoete kaneelstokjes.
  Of die zwarte trekdrop. Om over de zure matten nog niet te spreken. Van snoep, of je nu jong of oud bent, krijg je een nostalgisch gevoel. Dat gevoel en al die lekkernijen komen samen bij de kleurrijke snoepkraam van Mark Coenen.

 • 2020 09 10 Donderdagmarkt Sittard Interviews 013

  Van gordijnen tot meubelstoffen

  Terrold Claassen vertelt over zijn passie
  De Helmondse Terrold Claassen van ‘Claassen Gordijnen en Interieurstoffen’ staat al sinds 1996 op de markt. Hij startte er samen met zijn vader en vanaf zijn 20 jaar is hij voor zichzelf begonnen met zijn vrouw. Uiteindelijk stapte zijn zoon en dochter ook in het bedrijf. Wat is de passie van Terrold, hoe onderscheidt hij zich van de rest en wat is de toekomst van het familiebedrijf? Wij vroegen het hem!

 • 2020 02 Markt Geleen Interviews Klein 001

  Al 25 jaar de trotste slager van Sittard-Geleen

  Maak kennis met Emry Doeleman
  Emry Doeleman staat al 25 jaar lang elke week vol passie met zijn slagerskraam op de markt in Geleen. Net als vele andere marktcollega’s komt hij uit een echt familiebedrijf. Emry heeft deze in 2007 overgenomen en werd vervolgens eigen baas. Na een aantal jaren besloot hij de sprong te wagen: Hij ruilde het pand om tot de inmiddels bekende slagerskraam op de markt.

 • 2020 09 10 Donderdagmarkt Sittard Interviews 007

  Als een kibbeling in het water!

  In gesprek met Bart Uffink bij zijn viskraam
  Bart Uffink stond als 16-jarig jongetje al op de markt verse vis te verkopen. Toen nog in de kraam gerund door zijn ouders, opgericht door zijn opa. Nu, 28 jaar later, staat hij er nog steeds. Als derde generatie zet hij het familiebedrijf trots voort (dat al meer dan 70 jaar bestaat!).

 • 2019 10 Donderdagmarkt Geleen Klein 008

  Iedere donderdag antiek- en brocantemarkt in centrum Geleen

  Iedere donderdag vindt van 10.00 tot 16.30 uur de antiek- en brocantemarkt plaats in het centrum van Geleen.
  Deze markt staat opgesteld op de Nieuwe Markt (t.h.v. de HEMA/Jan Linders). Het aanbod bestaat naast curiosa en antiek ook uit een ruime en goed gesorteerde handel in boeken over Limburg en aanverwante onderwerpen.

 • Henk mia hoogeveen weekmarkt geleen

  Al 50 jaar succes

  Een goud jubileum op de markt
  De frieten kraam van Henk en Mia Hoogeveen is inmiddels een oude bekende geworden op de markt van Geleen. Aanstaande zaterdag vieren zij hun 50-jarig jubileum op de markt. Tijd om terug te blikken naar de afgelopen periode en hoe zij die hebben ervaren.

 • 2019 10 Donderdagmarkt Sittard Klein 021

  Weekmarkten Geleen en Sittard ‘1,5 meter samenleving’-proof

  De opstellingen van de zaterdagmarkt in Geleen en de dondermarkt in Sittard worden nog meer aangepast aan de 1,5 meter samenleving. “We hebben de afgelopen weken al veel maatregelen genomen om bezoekers 1,5 meter afstand van elkaar en de kooplieden te laten houden”, legt wethouder Leon Geilen (Markten) uit.

 • 2019 10 Donderdagmarkt Sittard Klein 122

  Versmarkt Geleen en weekmarkt Sittard

  De versmarkt in Geleen en de donderdagmarkt in Sittard zullen donderdag 30 april gewoon plaatsvinden.
  Wij hanteren wel aangescherpte regels in lijn met het advies van de GGD en het RIVM. Zo wordt, waar mogelijk, meer afstand gecreëerd tussen de verschillende kramen om extra ruimte te maken.

 • 2019 10 Donderdagmarkt Sittard Klein 122

  Weekmarkt Geleen en versmarkt Sittard

  De zaterdagmarkt in Geleen en de versmarkt in Sittard zullen zaterdag 2 mei gewoon plaatsvinden.
  Wij hanteren wel aangescherpte regels in lijn met het advies van de GGD en het RIVM. Zo wordt, waar mogelijk, meer afstand gecreëerd tussen de verschillende kramen om extra ruimte te maken.

 • 2019 10 Donderdagmarkt Sittard Klein 112

  Corona maatregelen weekmarkten

  De regels rondom het corona virus op de weekmarkten in de gemeente Sittard-Geleen
  De weekmarkten in Sittard-Geleen hanteren wel extra maatregelen in het belang van uw gezondheid en die van anderen. De weekmarkten gaan volgens de reguliere planning door, maar wel met duidelijke richtlijnen.

 • 2019 12 Donderdagmarkt Sittard Interviews Klein 001 OZ

  Stoffig of hip?

  Achter de schermen bij stoffenkraam Wilms.
  Rick Wilms runt samen met zijn vader de welbekende stoffenkraam ‘Wilms Stoffen’. De kraam is van vader op zoon overgedragen en bekend in de hele regio van Sittard-Geleen. Met alle liefde voor het vak verkopen de twee heren Wilms stoffen in alle kleuren en maten.

 • 2019 12 Donderdagmarkt Sittard Interviews Klein 023 OZ

  Een expert in beenmode:

  Rachel Rossier aan het woord.
  Rachel Rossier staat al van kleins af aan op de markt. Ze is opgegroeid met het werk in en om de kraam van haar vader. Hier werkt ze tot vandaag de dag met hem samen op de markt in Sittard. In hun kraam, bestaande uit beenmode, vind je echt alles. Van naadloze sokken tot kousen, maar ook...

/ 36

Versmarkt

Weekmarkt Born

woensdag 24-07-24

Een knusse maar gezellige weekmarkt in Born, voor ieder wat wils

08.00 - 12.00 uur
Brocantemarkt

Antiek & brocante markt

donderdag 25-07-24

Een markt waar het heerlijk grasduinen is naar bijzondere spulletjes die je nergens anders vindt

10.00 - 05.00 uur
Weekmarkt Sittard

Weekmarkt Sittard

donderdag 25-07-24

Variëteit en gezelligheid in het hart van Sittard

09.00 - 13.00 uur
Versmarkt

Versmarkt Geleen

donderdag 25-07-24

Een smeltkroes van culturen

10.00 - 17.00 uur

Seizoens favoriet Nieuws over seizoensgebonden producten en thema’s