Header Menu
Scroll Down
Play Speel volledige video af

Actueel

 • 2021 09 16 Weekmarkten Interviews 011

  Voel je positief, lekker en comfortabel in je vel

  Lingerie kopen voor vrouwen is vaak niet de meest leuke activiteit. Maar áls je dan de perfecte lingerieset hebt gevonden die geweldig zit, dan stijgt je zelfvertrouwen met 110 procent. Dat vindt ook Whitney Bartron, eigenaresse van de lingeriekraam Jeanette Foundations. Wij gingen met haar in gesprek.

 • 2021 09 16 Weekmarkten Interviews 005

  Antiek servies, vintage tapijt en retro meubels

  Hoeveel tijd en ambacht er vroeger in het maken van producten werd gestoken, hoe massaal en rap wordt het vandaag de dag geproduceerd. Maar niet op de brocante markt. Hier vind je namelijk de mooiste meubels, schilderijen en kunst terug die bewaard zijn gebleven door alle decennia heen. Wij vroegen Paul van der Heiden, aanspreekpunt en een van de kooplieden bij de brocante markt in Sittard-Geleen, welke pareltjes je kunt vinden en wat er nu zo mooi is aan deze markt midden in de wegwerpmaatschappij.

 • LIWIFOTO 24

  Fietsbezorgdienst 'Graag gebracht Geleen' breidt uit!

  Het centrum van Geleen heeft een primeur te pakken! Vanaf zaterdag 10 juli kunnen consumenten die, op zaterdag, boodschappen doen in het Geleense centrum en op de weekmarkt hun boodschappen laten thuisbezorgen.

 • 2021 05 08 Markt Geleen Interview 030

  Ga jij voor een goede vangst?

  Die vind je bij de viskraam van Renée List! Wanneer je al 38 jaar een vishandel hebt en 35 jaar op de markt met de viskraam staat, dan mag je je met recht een ervaren vakman noemen! Renée List is, net als vele marktkoopmannen, op jonge leeftijd gestart. Hij heeft de markt zien veranderen, heeft goede en recent ook slechtere (corona)tijden meegemaakt, maar de passie is gebleven. Wat maakt werken op de markt nu zo aantrekkelijk en mooi? Wij vroegen het hem!

 • 2021 05 08 Markt Geleen Interview 008

  Van klein jongetje naar ambitieuze koopman

  Bradley en Dylan van Kiplekker zijn opgegroeid op de markt. Ze waren er als de kippen bij, zou je kunnen zeggen. Bradley staat al vanaf dat hij 13 jaar was op de markt. Eerst samen met zijn vader, de laatste vier jaren met zijn broertje Dylan. Elke week bereiden ze de lekkerste haantjes, drumsticks, kippenvleugeltjes, spareribs, spek en ga zo maar door. Wij waren benieuwd, hoe voelt opgroeien op de markt? Bradley vertelt er vol passie over!

 • 2021 02 04 Weekmarkt Sittard Interviews 004

  Vietnamese specialiteiten

  Eind jaren '70 was de nu zo populaire Vietnamese loempia nog helemaal niet bekend in ons land. Vooral niet in Zuid-Limburg. Totdat de moeder van Minh Trang op de markt in Sittard ging staan met een grote pan met olie en de mensen liet proeven van haar Vietnamese specialiteit. De ‘loempiakraam’, zoals wij hem nu kennen, was geboren.

 • 2021 02 06 Weekmarkt Geleen Interviews 002

  Let’s go nuts

  Met de granola, pinda’s en fruitnoten van Dutch Nuts
  Patrick staat al bijna elf jaar op de markt met zijn kraam Dutch Nuts. Loop je langs zijn kraam, dan komt je vanzelf de verse geur van paranoten uit Brazilië, macadamia noten uit Australië en niet te vergeten de geur van homemade granola tegenmoet.

 • 2018 03 19 Sint Joep 002

  Jaarmarkt St. Joep en Paasmarkt Born gaan niet door

  Sittard-Geleen, 2 februari 2021 – De drukbezochte jaarmarkten St. Joep in Sittard en de Paasmarkt in Born gaan ook dit jaar niet door.

 • 2020 08 Zaterdagmarkt Geleen Klein 093

  Corona maatregelen - december

  De weekmarkten in Sittard-Geleen gaan door, maar uitsluitend met aanbieders van levensmiddelen (food), bloemen/planten/kerstbomen en dierenbenodigdheden. Overige ‘Non Food’-kramen (bijv. kleding) mogen tot onze spijt helaas niet op de markt staan.

 • 2020 11 05 Weekmarkt Sittard 002

  Het is één groot warenhuis, maar dan veilig in de buitenlucht

  Corona maakt alles anders.
  Eén lichtpuntje: de coronacrisis heeft er ook voor gezorgd dat mensen meer lokaal gaan kopen. ‘Buy local’ is het nieuwe motto. De markt is daar natuurlijk de perfecte plek voor. Wij gingen in gesprek met Pierre Coenen van firma Coenen.

 • 2020 11 07 Weekmarkt Geleen 009

  Zoute drop, kaneelstokken en tumtummetjes

  Je kent ze nog wel, die lekkere zoete kaneelstokjes.
  Of die zwarte trekdrop. Om over de zure matten nog niet te spreken. Van snoep, of je nu jong of oud bent, krijg je een nostalgisch gevoel. Dat gevoel en al die lekkernijen komen samen bij de kleurrijke snoepkraam van Mark Coenen.

 • 2020 09 10 Donderdagmarkt Sittard Interviews 013

  Van gordijnen tot meubelstoffen

  Terrold Claassen vertelt over zijn passie
  De Helmondse Terrold Claassen van ‘Claassen Gordijnen en Interieurstoffen’ staat al sinds 1996 op de markt. Hij startte er samen met zijn vader en vanaf zijn 20 jaar is hij voor zichzelf begonnen met zijn vrouw. Uiteindelijk stapte zijn zoon en dochter ook in het bedrijf. Wat is de passie van Terrold, hoe onderscheidt hij zich van de rest en wat is de toekomst van het familiebedrijf? Wij vroegen het hem!

 • 2020 02 Markt Geleen Interviews Klein 001

  Al 25 jaar de trotste slager van Sittard-Geleen

  Maak kennis met Emry Doeleman
  Emry Doeleman staat al 25 jaar lang elke week vol passie met zijn slagerskraam op de markt in Geleen. Net als vele andere marktcollega’s komt hij uit een echt familiebedrijf. Emry heeft deze in 2007 overgenomen en werd vervolgens eigen baas. Na een aantal jaren besloot hij de sprong te wagen: Hij ruilde het pand om tot de inmiddels bekende slagerskraam op de markt.

 • 2020 09 10 Donderdagmarkt Sittard Interviews 007

  Als een kibbeling in het water!

  In gesprek met Bart Uffink bij zijn viskraam
  Bart Uffink stond als 16-jarig jongetje al op de markt verse vis te verkopen. Toen nog in de kraam gerund door zijn ouders, opgericht door zijn opa. Nu, 28 jaar later, staat hij er nog steeds. Als derde generatie zet hij het familiebedrijf trots voort (dat al meer dan 70 jaar bestaat!).

 • 2019 10 Donderdagmarkt Geleen Klein 008

  Iedere donderdag antiek- en brocantemarkt in centrum Geleen

  Iedere donderdag vindt van 10.00 tot 16.30 uur de antiek- en brocantemarkt plaats in het centrum van Geleen.
  Deze markt staat opgesteld op de Nieuwe Markt (t.h.v. de HEMA/Jan Linders). Het aanbod bestaat naast curiosa en antiek ook uit een ruime en goed gesorteerde handel in boeken over Limburg en aanverwante onderwerpen.

 • Henk mia hoogeveen weekmarkt geleen

  Al 50 jaar succes

  Een goud jubileum op de markt
  De frieten kraam van Henk en Mia Hoogeveen is inmiddels een oude bekende geworden op de markt van Geleen. Aanstaande zaterdag vieren zij hun 50-jarig jubileum op de markt. Tijd om terug te blikken naar de afgelopen periode en hoe zij die hebben ervaren.

 • 2019 10 Donderdagmarkt Sittard Klein 021

  Weekmarkten Geleen en Sittard ‘1,5 meter samenleving’-proof

  De opstellingen van de zaterdagmarkt in Geleen en de dondermarkt in Sittard worden nog meer aangepast aan de 1,5 meter samenleving. “We hebben de afgelopen weken al veel maatregelen genomen om bezoekers 1,5 meter afstand van elkaar en de kooplieden te laten houden”, legt wethouder Leon Geilen (Markten) uit.

 • 2019 10 Donderdagmarkt Sittard Klein 122

  Versmarkt Geleen en weekmarkt Sittard

  De versmarkt in Geleen en de donderdagmarkt in Sittard zullen donderdag 30 april gewoon plaatsvinden.
  Wij hanteren wel aangescherpte regels in lijn met het advies van de GGD en het RIVM. Zo wordt, waar mogelijk, meer afstand gecreëerd tussen de verschillende kramen om extra ruimte te maken.

 • 2019 10 Donderdagmarkt Sittard Klein 122

  Weekmarkt Geleen en versmarkt Sittard

  De zaterdagmarkt in Geleen en de versmarkt in Sittard zullen zaterdag 2 mei gewoon plaatsvinden.
  Wij hanteren wel aangescherpte regels in lijn met het advies van de GGD en het RIVM. Zo wordt, waar mogelijk, meer afstand gecreëerd tussen de verschillende kramen om extra ruimte te maken.

 • 2019 10 Donderdagmarkt Sittard Klein 112

  Corona maatregelen weekmarkten

  De regels rondom het corona virus op de weekmarkten in de gemeente Sittard-Geleen
  De weekmarkten in Sittard-Geleen hanteren wel extra maatregelen in het belang van uw gezondheid en die van anderen. De weekmarkten gaan volgens de reguliere planning door, maar wel met duidelijke richtlijnen.

 • Paasmarkt born 2017 2

  Paasmarkt Born afgelast

  De 53ste editie van de Paasmarkt in Born (maandag 13 april) gaat niet door.

  Dit als gevolg van de maatregelen om evenementen tot 1 juni 2020 niet door te laten gaan vanwege de coronacrisis. De Paasmarkt wordt niet verplaatst naar een nieuwe datum.

 • 2019 12 Donderdagmarkt Sittard Interviews Klein 001 OZ

  Stoffig of hip?

  Achter de schermen bij stoffenkraam Wilms.
  Rick Wilms runt samen met zijn vader de welbekende stoffenkraam ‘Wilms Stoffen’. De kraam is van vader op zoon overgedragen en bekend in de hele regio van Sittard-Geleen. Met alle liefde voor het vak verkopen de twee heren Wilms stoffen in alle kleuren en maten.

 • 2019 12 Donderdagmarkt Sittard Interviews Klein 023 OZ

  Een expert in beenmode:

  Rachel Rossier aan het woord.
  Rachel Rossier staat al van kleins af aan op de markt. Ze is opgegroeid met het werk in en om de kraam van haar vader. Hier werkt ze tot vandaag de dag met hem samen op de markt in Sittard. In hun kraam, bestaande uit beenmode, vind je echt alles. Van naadloze sokken tot kousen, maar ook...

/ 23

Brocantemarkt

Antiek & brocante markt

donderdag 02-12-21

Een markt waar het heerlijk grasduinen is naar bijzondere spulletjes die je nergens anders vindt

10.00 - 16.30 uur
Versmarkt

Weekmarkt Born

woensdag 08-12-21

Een knusse maar gezellige weekmarkt in Born, voor ieder wat wils

09.00 - 12.00 uur
Weekmarkt Sittard

Weekmarkt Sittard

donderdag 09-12-21

Variëteit en gezelligheid in het hart van Sittard

08.00 - 13.00 uur
Weekmarkt Geleen

Weekmarkt Geleen

zaterdag 11-12-21

Een smeltkroes van culturen

10.00 - 17.00 uur

Seizoens favoriet Nieuws over seizoensgebonden producten en thema’s