Header Menu
Scroll Down
GSG high res 26

In gesprek met trouwe én nieuwe bezoekers op de markt

Bezoekers van de weekmarktenIn gesprek met trouwe én nieuwe bezoekers op de markt.

Wie maken de Weekmarkten Sittard-Geleen zo speciaal? Dat zijn natuurlijk de marktkopers én de bezoekers. Als we een rondje op de markt lopen en bezoekers aanspreken, dan levert dat altijd leuke anekdotes op. Ook deze keer weer! We nemen je graag mee in de gedachten van deze lokale én internationale bezoekers. En wat komen ze kopen? Van heerlijke kazen tot gezelligheid, alles vinden ze op onze markt.

  • GSG high res 26
/ 1

Moeder en dochter, Corrie en Nicole, zoeken samen met (klein)zoon Brent zon en gezelligheid op

‘We combineren het winkelen in de stad gelijk met het bezoeken van de weekmarkt. We zijn al lange tijd niet geweest door gebrek aan tijd. Nu we toch de stad bezoeken, leek het ons de ideale kans om ook naar weekmarkt in Sittard te gaan. Wat verse boodschappen doen en genieten van de zon. De gezellige sfeer, en de verse producten, dat maakt de markt zo leuk.’

  • GSG high res 28
/ 1

Jup, uit Schinveld, is op zoek naar authentieke stoffen op de markt

‘Het liefste zit ik de hele dag achter de naaimachine nu ik met pensioen ben. Dat is echt mijn hobby: sierkussens en gordijnen maken, of kleding repareren.”

Waarom Jup naar de markt komt voor haar stoffen? “Ik vind het leuk om met andere stoffen te werken dan de standaard stoffen die je in de grotere winkels vindt. Daarom kom ik naar de markt, om juist die aparte stoffen en printjes te vinden voor al mijn projecten. Ik heb nog geen favoriete kraam, ik vind eigenlijk overal rondsnuffelen heel leuk.’

  • GSG high res 29
/ 1

Lisa en Jeanine laten zich lokken door de heerlijke Nederlandse kazen

‘Wij komen uit Duitsland en hebben net de typische Nederlandse kaas gekocht. We komen ongeveer drie keer per jaar, met veel plezier, omdat deze markt veel leuker en groter is dan onze markt in Heinsberg.”

Welke Nederlandse producten gaan Lisa en Jeanine verder nog kopen op de weekmarkt? “We gaan zo nog bloemen kopen, bij de stoffen kijken en ons verder laten verrassen. En natuurlijk even lekker ontspannen in de zon.”