Header Menu
Scroll Down
2020 02 Markt Geleen Interviews Klein 002

Al 25 jaar de trotste slager van Sittard-Geleen

Trotste slager Sittard GeleenMaak kennis met Emry Doeleman.

Emry Doeleman staat al 25 jaar lang elke week vol passie met zijn slagerskraam op de markt in Geleen. Net als vele andere marktcollega’s komt hij uit een echt familiebedrijf. Zijn ouders zijn gestart met de slagerij en hadden altijd een vast pand in Maastricht. Emry heeft deze in 2007 overgenomen en werd vervolgens eigen baas. Na een aantal jaren besloot hij de sprong te wagen: Hij ruilde het pand om tot de inmiddels bekende slagerskraam op de markt. Wij gingen met hem in gesprek.

Elf jaar geleden maakte Emry de stap om de slagerij te sluiten en vervolgens met de slagerskraam op de markt te gaan staan. Van kinds af aan is hij al bezig met de slagerij en hij is tot over zijn oren verliefd geworden op de markt. Emry heeft gigantisch veel kennis over zijn vak en geeft zijn vaste klanten elk dag trouw advies over alle vleesproducten, van woensdag tot en met zaterdag op diverse markten.

Wij vroegen ons af of Emry veranderingen op de markt merkt ten opzichte van vroeger? ,,Ja, je ziet steeds meer dat mensen vlees op een andere manier gaan consumeren. Ze eten niet zozeer minder vlees, maar wel veel bewuster.’’, vertelt Emry. Als slager probeert hij zijn assortiment uit te breiden, zodat zijn klanten ook meer keuze hebben. Zo werkt hij nu met een nieuw soort zout dat veel beter is voor hart en vaten. ,,Dat zie je niet terug in de supermarkt.’’.

Het mooiste aan het vak volgens Emry? ,,Vlees bereiden tot een perfect mooi eindproduct en het daarna ook nog zelf verkopen, dat vind ik geweldig. Voordat ik op de markt sta, gaat er een heel proces aan vooraf. Op maandag doen we de inkopen en gaan we alles voorbereiden. Op dinsdag is de grote productiedag en worden alle wagens gevuld. Woensdag tot en met zaterdag staan we vervolgens op verschillende soorten markten. Ik ben dus van het begin- tot het eindproces betrokken.’’

En wat dit jaar extra speciaal maakt? De slagerij bestaat maar liefst 100 jaar. ,,Ja, dat is een echte mijlpaal! Ik hoop dit werk dan ook nog lang te kunnen voortzetten.’’, eindigt de trotse slager trots.

  • 2020 02 Markt Geleen Interviews Klein 004
  • 2020 02 Markt Geleen Interviews Klein 005
  • 2020 02 Markt Geleen Interviews Klein 008
/ 3