Header Menu
Scroll Down
2019 10 Donderdagmarkt Sittard Klein 112

Actueel

Ontdek de weekmarkten!

Wie kan er beter vertellen over de gezellige sfeer op de markt dan onze eigen marktkooplieden? Ontdek de gezichten achter jouw favoriete kraampjes en lees hieronder hun bijzondere verhalen. Ben jij juist benieuwd naar interessante thema’s en seizoensgebonden producten? Bekijk dan hieronder onze themablogs!

Iedere donderdag antiek- en brocantemarkt in centrum Geleen

Iedere donderdag vindt van 10.00 tot 16.30 uur de antiek- en brocantemarkt plaats in het centrum van Geleen.
Deze markt staat opgesteld op de Nieuwe Markt (t.h.v. de HEMA/Jan Linders). Het aanbod bestaat naast curiosa en antiek ook uit een ruime en goed gesorteerde handel in boeken over Limburg en aanverwante onderwerpen.

Lees meer!

Al 50 jaar succes

Een goud jubileum op de markt
De frieten kraam van Henk en Mia Hoogeveen is inmiddels een oude bekende geworden op de markt van Geleen. Aanstaande zaterdag vieren zij hun 50-jarig jubileum op de markt. Tijd om terug te blikken naar de afgelopen periode en hoe zij die hebben ervaren.

Lees meer!

Ruik de lente!

De lente is in aantocht!
Dat betekent dat de lente op een kleurrijke manier wordt gevierd op de weekmarkten in Born, Sittard en Geleen. Vanaf donderdag 5 maart ligt de focus op de bloemen want dan start het bloemenseizoen weer.

Lees meer!

Weekmarkten Geleen en Sittard ‘1,5 meter samenleving’-proof

De opstellingen van de zaterdagmarkt in Geleen en de dondermarkt in Sittard worden nog meer aangepast aan de 1,5 meter samenleving. “We hebben de afgelopen weken al veel maatregelen genomen om bezoekers 1,5 meter afstand van elkaar en de kooplieden te laten houden”, legt wethouder Leon Geilen (Markten) uit.

Lees meer!

Alaaf!

Het Carnavalsseizoen gaat van start.
Bijna is het weer zo ver, de kostuums worden aan elkaar genaaid, de praalwagens gebouwd, de prinsen zijn gekozen en heel het zuiden bereidt zich voor op dit grootse 4-daagse feest: Carnaval.

Lees meer!

Versmarkt Geleen en weekmarkt Sittard

De versmarkt in Geleen en de donderdagmarkt in Sittard zullen donderdag 30 april gewoon plaatsvinden.
Wij hanteren wel aangescherpte regels in lijn met het advies van de GGD en het RIVM. Zo wordt, waar mogelijk, meer afstand gecreëerd tussen de verschillende kramen om extra ruimte te maken.

Lees meer!

Weekmarkt Geleen en versmarkt Sittard

De zaterdagmarkt in Geleen en de versmarkt in Sittard zullen zaterdag 2 mei gewoon plaatsvinden.
Wij hanteren wel aangescherpte regels in lijn met het advies van de GGD en het RIVM. Zo wordt, waar mogelijk, meer afstand gecreëerd tussen de verschillende kramen om extra ruimte te maken.

Lees meer!

Corona maatregelen weekmarkten

De regels rondom het corona virus op de weekmarkten in de gemeente Sittard-Geleen
De weekmarkten in Sittard-Geleen hanteren wel extra maatregelen in het belang van uw gezondheid en die van anderen. De weekmarkten gaan volgens de reguliere planning door, maar wel met duidelijke richtlijnen.

Lees meer!

Paasmarkt Born afgelast

De 53ste editie van de Paasmarkt in Born (maandag 13 april) gaat niet door.

Dit als gevolg van de maatregelen om evenementen tot 1 juni 2020 niet door te laten gaan vanwege de coronacrisis. De Paasmarkt wordt niet verplaatst naar een nieuwe datum.

Lees meer!

Stoffig of hip?

Achter de schermen bij stoffenkraam Wilms.
Rick Wilms runt samen met zijn vader de welbekende stoffenkraam ‘Wilms Stoffen’. De kraam is van vader op zoon overgedragen en bekend in de hele regio van Sittard-Geleen. Met alle liefde voor het vak verkopen de twee heren Wilms stoffen in alle kleuren en maten.

Lees meer!

Een expert in beenmode:

Rachel Rossier aan het woord.
Rachel Rossier staat al van kleins af aan op de markt. Ze is opgegroeid met het werk in en om de kraam van haar vader. Hier werkt ze tot vandaag de dag met hem samen op de markt in Sittard. In hun kraam, bestaande uit beenmode, vind je echt alles. Van naadloze sokken tot kousen, maar ook...

Lees meer!