Header Menu
Scroll Down
2019 10 Donderdagmarkt Sittard Klein 112

Actueel

Ontdek de weekmarkten!

Wie kan er beter vertellen over de gezellige sfeer op de markt dan onze eigen marktkooplieden? Ontdek de gezichten achter jouw favoriete kraampjes en lees hieronder hun bijzondere verhalen. Ben jij juist benieuwd naar interessante thema’s en seizoensgebonden producten? Bekijk dan hieronder onze themablogs!

Voel je positief, lekker en comfortabel in je vel

Lingerie kopen voor vrouwen is vaak niet de meest leuke activiteit. Maar áls je dan de perfecte lingerieset hebt gevonden die geweldig zit, dan stijgt je zelfvertrouwen met 110 procent. Dat vindt ook Whitney Bartron, eigenaresse van de lingeriekraam Jeanette Foundations. Wij gingen met haar in gesprek.

Lees meer!

In gesprek met trouwe én nieuwe bezoekers op de markt

Wie maken de Weekmarkten Sittard-Geleen zo speciaal? Dat zijn natuurlijk de marktkopers én de bezoekers. De vaste klant bij de visboer, de jonge student bij de fruitkraam, de oma met de kleinzoon bij de slager: Allemaal hebben ze een verhaal te vertellen. In deze rubriek zetten we de bezoeker in de spotlight. Wat brengt hen vandaag naar de markt?

Lees meer!

Bezoekers zaterdagmarkt opgelet!

In verband met het Wiesnfest wordt op 23 oktober de zaterdagmarkt in Sittard verplaatst naar de Rosmolenstraat en de Nieuwstraat.

Lees meer!

Antiek servies, vintage tapijt en retro meubels

Hoeveel tijd en ambacht er vroeger in het maken van producten werd gestoken, hoe massaal en rap wordt het vandaag de dag geproduceerd. Maar niet op de brocante markt. Hier vind je namelijk de mooiste meubels, schilderijen en kunst terug die bewaard zijn gebleven door alle decennia heen. Wij vroegen Paul van der Heiden, aanspreekpunt en een van de kooplieden bij de brocante markt in Sittard-Geleen, welke pareltjes je kunt vinden en wat er nu zo mooi is aan deze markt midden in de wegwerpmaatschappij.

Lees meer!

Pimp je pakje van vorig jaar bij de fourniturenkraam!

We hebben er een heel extra jaar op moeten wachten, maar hopelijk kunnen we ons dit najaar toch echt gaan klaarmaken voor het bourgondische Oktoberfest en Carnaval. Beetje kort dag om een nieuwe dirndl, lederhosen of pakje te maken? Pak dan alle spullen van de vorige jaren uit de kast, koop de mooiste fournituren en creëer van je oude outfit een geheel nieuwe look.

Lees meer!

Fietsbezorgdienst 'Graag gebracht Geleen' breidt uit!

Het centrum van Geleen heeft een primeur te pakken! Vanaf zaterdag 10 juli kunnen consumenten die, op zaterdag, boodschappen doen in het Geleense centrum en op de weekmarkt hun boodschappen laten thuisbezorgen.

Lees meer!

Ga jij voor een goede vangst?

Die vind je bij de viskraam van Renée List! Wanneer je al 38 jaar een vishandel hebt en 35 jaar op de markt met de viskraam staat, dan mag je je met recht een ervaren vakman noemen! Renée List is, net als vele marktkoopmannen, op jonge leeftijd gestart. Hij heeft de markt zien veranderen, heeft goede en recent ook slechtere (corona)tijden meegemaakt, maar de passie is gebleven. Wat maakt werken op de markt nu zo aantrekkelijk en mooi? Wij vroegen het hem!

Lees meer!

Aspergeliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen.

Haal het 'witte goud' uit Limburg vers op de markt! Als Limburger ben je misschien wel verplicht om ervan te houden: De heerlijke Limburgse asperges. Momenteel zitten we midden in het seizoen waarin ons witte goud wordt geoogst. Wij vroegen daarom aan Martien Vranken van groente- en fruitkraam Vranken hoe je nu het beste een heerlijk aspergegerecht op tafel zet.

Lees meer!

De must op elke borrelplank!

Haal de lekkerste olijven, noten en gedroogd fruit bij de kraam Afarkat! Nu de horeca weer beperkt open mag, is het natuurlijk heerlijk vertoeven met een hapje en drankje op het terras. Toch gaat er niets boven een culinaire én zelf samengestelde borrelplank. Voor in de eigen achtertuin of om lekker van te genieten vanaf de bank met een biertje of wijntje erbij. De olijven van olijvenboer Battah mogen absoluut niet missen op deze plank.

Lees meer!

Van klein jongetje naar ambitieuze koopman

Bradley en Dylan van Kiplekker zijn opgegroeid op de markt. Ze waren er als de kippen bij, zou je kunnen zeggen. Bradley staat al vanaf dat hij 13 jaar was op de markt. Eerst samen met zijn vader, de laatste vier jaren met zijn broertje Dylan. Elke week bereiden ze de lekkerste haantjes, drumsticks, kippenvleugeltjes, spareribs, spek en ga zo maar door. Wij waren benieuwd, hoe voelt opgroeien op de markt? Bradley vertelt er vol passie over!

Lees meer!

Kaascultuur Nederland

Nederland is een echt ‘kaasland’. Van Hollandse kazen tot buitenlandse brie en camembert: Net zoals de Fransen, smullen wij ervan. Daarom vroegen we kaashandelaar John Tonnard eens naar de kaastrends van deze tijd.

Lees meer!

Vietnamese specialiteiten

Eind jaren '70 was de nu zo populaire Vietnamese loempia nog helemaal niet bekend in ons land. Vooral niet in Zuid-Limburg. Totdat de moeder van Minh Trang op de markt in Sittard ging staan met een grote pan met olie en de mensen liet proeven van haar Vietnamese specialiteit. De ‘loempiakraam’, zoals wij hem nu kennen, was geboren.

Lees meer!

Let’s go nuts

Met de granola, pinda’s en fruitnoten van Dutch Nuts
Patrick staat al bijna elf jaar op de markt met zijn kraam Dutch Nuts. Loop je langs zijn kraam, dan komt je vanzelf de verse geur van paranoten uit Brazilië, macadamia noten uit Australië en niet te vergeten de geur van homemade granola tegenmoet.

Lees meer!

Healthy lifestyle

Je dagelijkse portie groente en fruit haal je op de markt. Van slow juice tot een verse groente stamppot, bewust omgaan met de voeding is door corona nog belangrijker geworden. Wij gingen erover in gesprek met Saskia Vranken, eigenaar van de groente- en fruitkraam Vranken-de Vries.

Lees meer!

Jaarmarkt St. Joep en Paasmarkt Born gaan niet door

Sittard-Geleen, 2 februari 2021 – De drukbezochte jaarmarkten St. Joep in Sittard en de Paasmarkt in Born gaan ook dit jaar niet door.

Lees meer!

Zeg het met een kaartje!

Om iemand te feliciteren, beterschap te wensen of om gewoon even een hart onder de riem te steken: Een kaart zegt meer dan 1000 appjes!
Zeker in coronatijd, waarin veel verjaardagen en speciale aangelegenheden niet door kunnen gaan, is het extra leuk om een kaartje te krijgen of juist te versturen. Tom Bergs staat met zijn kraam vol wenskaarten standaard op vele markten. Wij vroegen zijn klanten naar wie zij hun vers aangekochte kaartjes gaan sturen.

Lees meer!

Corona maatregelen - december

De weekmarkten in Sittard-Geleen gaan door, maar uitsluitend met aanbieders van levensmiddelen (food), bloemen/planten/kerstbomen en dierenbenodigdheden. Overige ‘Non Food’-kramen (bijv. kleding) mogen tot onze spijt helaas niet op de markt staan.

Lees meer!

Wanneer zet jij ‘m op?

De populaire vraag rond deze tijd is uiteraard: ‘’Wanneer zet jij de boom op?’’. Meeste mensen starten traditiegetrouw met de kerstversiering na het Sinterklaasfeest. Door de coronacrisis en alle festiviteiten die niet door kunnen gaan, zijn er ook velen zijn die stiekem eerder al behoefte hebben aan kerstverlichting en de geur van verse dennennaalden. Wij delen daarom alvast drie kerstboomtrends. Want die mooie Blauwspar of Nordmann? Die koop je uiteraard lokaal op de markt!

Lees meer!

Mintgroene velvet en koperbruine velours

De trends van nu in het interieurstof
Tijdens de ‘corona lockdown’ moet iedereen zoveel mogelijk binnen blijven. Als je veel tijd thuis doorbrengt, dan wil je het natuurlijk ook wel gezellig hebben. Dat schilderijtje wordt dus opgehangen en die kussens op de bank worden eindelijk eens vervangen. Kortom, het doe-het-zelven en de interieurstyling werden booming.

Lees meer!

Het is één groot warenhuis, maar dan veilig in de buitenlucht

Corona maakt alles anders.
Eén lichtpuntje: de coronacrisis heeft er ook voor gezorgd dat mensen meer lokaal gaan kopen. ‘Buy local’ is het nieuwe motto. De markt is daar natuurlijk de perfecte plek voor. Wij gingen in gesprek met Pierre Coenen van firma Coenen.

Lees meer!

Ruik de lente!

De lente is in aantocht!
Dat betekent dat de lente op een kleurrijke manier wordt gevierd op de weekmarkten in Born, Sittard en Geleen. Vanaf donderdag 5 maart ligt de focus op de bloemen want dan start het bloemenseizoen weer.

Lees meer!

Zoute drop, kaneelstokken en tumtummetjes

Je kent ze nog wel, die lekkere zoete kaneelstokjes.
Of die zwarte trekdrop. Om over de zure matten nog niet te spreken. Van snoep, of je nu jong of oud bent, krijg je een nostalgisch gevoel. Dat gevoel en al die lekkernijen komen samen bij de kleurrijke snoepkraam van Mark Coenen.

Lees meer!

Alaaf!

Het Carnavalsseizoen gaat van start.
Bijna is het weer zo ver, de kostuums worden aan elkaar genaaid, de praalwagens gebouwd, de prinsen zijn gekozen en heel het zuiden bereidt zich voor op dit grootse 4-daagse feest: Carnaval.

Lees meer!

De beste mosselen!

De beste mosselen!
Als je wilt, kun je het hele jaar door genieten van mosselen. Maar wil je ze proeven op hun allerlekkerst? Dan is daar nu de tijd voor aangebroken. Vanaf eind augustus en begin september is de kwaliteit van de mossel namelijk het beste. Klein ezelsbruggetje: in de maanden met de ‘r’, zijn de beste mosselen er!

Lees meer!

Van gordijnen tot meubelstoffen

Terrold Claassen vertelt over zijn passie
De Helmondse Terrold Claassen van ‘Claassen Gordijnen en Interieurstoffen’ staat al sinds 1996 op de markt. Hij startte er samen met zijn vader en vanaf zijn 20 jaar is hij voor zichzelf begonnen met zijn vrouw. Uiteindelijk stapte zijn zoon en dochter ook in het bedrijf. Wat is de passie van Terrold, hoe onderscheidt hij zich van de rest en wat is de toekomst van het familiebedrijf? Wij vroegen het hem!

Lees meer!

Al 25 jaar de trotste slager van Sittard-Geleen

Maak kennis met Emry Doeleman
Emry Doeleman staat al 25 jaar lang elke week vol passie met zijn slagerskraam op de markt in Geleen. Net als vele andere marktcollega’s komt hij uit een echt familiebedrijf. Emry heeft deze in 2007 overgenomen en werd vervolgens eigen baas. Na een aantal jaren besloot hij de sprong te wagen: Hij ruilde het pand om tot de inmiddels bekende slagerskraam op de markt.

Lees meer!

Als een kibbeling in het water!

In gesprek met Bart Uffink bij zijn viskraam
Bart Uffink stond als 16-jarig jongetje al op de markt verse vis te verkopen. Toen nog in de kraam gerund door zijn ouders, opgericht door zijn opa. Nu, 28 jaar later, staat hij er nog steeds. Als derde generatie zet hij het familiebedrijf trots voort (dat al meer dan 70 jaar bestaat!).

Lees meer!

Iedere donderdag antiek- en brocantemarkt in centrum Geleen

Iedere donderdag vindt van 10.00 tot 16.30 uur de antiek- en brocantemarkt plaats in het centrum van Geleen.
Deze markt staat opgesteld op de Nieuwe Markt (t.h.v. de HEMA/Jan Linders). Het aanbod bestaat naast curiosa en antiek ook uit een ruime en goed gesorteerde handel in boeken over Limburg en aanverwante onderwerpen.

Lees meer!

Al 50 jaar succes

Een goud jubileum op de markt
De frieten kraam van Henk en Mia Hoogeveen is inmiddels een oude bekende geworden op de markt van Geleen. Aanstaande zaterdag vieren zij hun 50-jarig jubileum op de markt. Tijd om terug te blikken naar de afgelopen periode en hoe zij die hebben ervaren.

Lees meer!

Weekmarkten Geleen en Sittard ‘1,5 meter samenleving’-proof

De opstellingen van de zaterdagmarkt in Geleen en de dondermarkt in Sittard worden nog meer aangepast aan de 1,5 meter samenleving. “We hebben de afgelopen weken al veel maatregelen genomen om bezoekers 1,5 meter afstand van elkaar en de kooplieden te laten houden”, legt wethouder Leon Geilen (Markten) uit.

Lees meer!

Versmarkt Geleen en weekmarkt Sittard

De versmarkt in Geleen en de donderdagmarkt in Sittard zullen donderdag 30 april gewoon plaatsvinden.
Wij hanteren wel aangescherpte regels in lijn met het advies van de GGD en het RIVM. Zo wordt, waar mogelijk, meer afstand gecreëerd tussen de verschillende kramen om extra ruimte te maken.

Lees meer!

Weekmarkt Geleen en versmarkt Sittard

De zaterdagmarkt in Geleen en de versmarkt in Sittard zullen zaterdag 2 mei gewoon plaatsvinden.
Wij hanteren wel aangescherpte regels in lijn met het advies van de GGD en het RIVM. Zo wordt, waar mogelijk, meer afstand gecreëerd tussen de verschillende kramen om extra ruimte te maken.

Lees meer!

Corona maatregelen weekmarkten

De regels rondom het corona virus op de weekmarkten in de gemeente Sittard-Geleen
De weekmarkten in Sittard-Geleen hanteren wel extra maatregelen in het belang van uw gezondheid en die van anderen. De weekmarkten gaan volgens de reguliere planning door, maar wel met duidelijke richtlijnen.

Lees meer!

Paasmarkt Born afgelast

De 53ste editie van de Paasmarkt in Born (maandag 13 april) gaat niet door.

Dit als gevolg van de maatregelen om evenementen tot 1 juni 2020 niet door te laten gaan vanwege de coronacrisis. De Paasmarkt wordt niet verplaatst naar een nieuwe datum.

Lees meer!

Stoffig of hip?

Achter de schermen bij stoffenkraam Wilms.
Rick Wilms runt samen met zijn vader de welbekende stoffenkraam ‘Wilms Stoffen’. De kraam is van vader op zoon overgedragen en bekend in de hele regio van Sittard-Geleen. Met alle liefde voor het vak verkopen de twee heren Wilms stoffen in alle kleuren en maten.

Lees meer!

Een expert in beenmode:

Rachel Rossier aan het woord.
Rachel Rossier staat al van kleins af aan op de markt. Ze is opgegroeid met het werk in en om de kraam van haar vader. Hier werkt ze tot vandaag de dag met hem samen op de markt in Sittard. In hun kraam, bestaande uit beenmode, vind je echt alles. Van naadloze sokken tot kousen, maar ook...

Lees meer!