Header Menu
Scroll Down
2019 10 Donderdagmarkt Sittard Klein 112

Actueel

Ontdek de weekmarkten!

Wie kan er beter vertellen over de gezellige sfeer op de markt dan onze eigen marktkooplieden? Ontdek de gezichten achter jouw favoriete kraampjes en lees hieronder hun bijzondere verhalen. Ben jij juist benieuwd naar interessante thema’s en seizoensgebonden producten? Bekijk dan hieronder onze themablogs!

Van vader op kind

Zondag is het zover, Vaderdag. De perfecte gelegenheid om stil te staan bij de speciale band tussen vaders en hun kinderen. Dit jaar hebben we een kijkje genomen op de weekmarkten in Sittard en Geleen, waar families niet alleen samen werken maar ook hun gezamenlijke passie voor de markt delen. Lees verder voor inspirerende verhalen van vaders en kinderen die samenwerken op de markt en ontdek hun cadeautips.

Lees meer!

Gezocht: nieuwe marktkooplieden

Ben jij een AGF-koopman, een plantenman of een verkoper van snijbloemen en tuinplanten? Op onze weekmarkten is nog ruimte voor kooplieden met een vergelijkbaar of een volledig nieuw aanbod!

Lees meer!

Een speciale blik op moeders van de Weekmarkten

Vandaag is het Moederdag, een dag die in het teken staat van het eren van alle moeders, van jong tot oud en in alle vormen. Ook op de Weekmarkten in Sittard vieren we deze bijzondere dag met een speciale blik op de moeders die dag in, dag uit hun steentje bijdragen aan de markt. We gingen in gesprek met twee bijzondere moeders, elk met hun eigen verhaal en ervaringen.

Lees meer!

Hollandse passie in het bourgondische Limburg

Geboren en getogen in dé kaasstad Woerden, vond Sander zijn weg naar Limburg, waar hij drie dagen per week met zijn kraam Pomper Kaas staat. In het begin moest hij erg wennen aan het dialect, maar inmiddels heeft hij zijn plek gevonden in de bourgondische cultuur.

Lees meer!

Paasmarkt 2024

Afgelopen maandag, tweede paasdag, kwam de gezelligste jaarmarkt van Nederland weer tot leven: de Paasmarkt in Born. Ondanks een regenachtige start, klaarde de lucht al snel op en maakten de paraplu's plaats voor lachende gezichten. Het beloofde een dag te worden vol gezelligheid, koopjes en culturen.

Lees meer!

Van horloges op de braderie naar kwalitatief ondergoed op de Weekmarkt

De weekmarkt in Geleen heeft sinds afgelopen zomer een nieuwe aanwinst op de markt: de kraam van Nispen en Kranen, gespecialiseerd in ondergoed van het vertrouwde merk Beeren. Hun reis begon met horloges op de braderie, maar al snel vonden ze hun roeping in de wereld van comfortabel en kwalitatief ondergoed.

Lees meer!

Sint Joepmarkt 2024

Afgelopen dinsdag vond de grootste jaarmarkt van Nederland plaats; de Sint Joepmarkt. Met een rijke geschiedenis en honderden kramen is dit een dag die je simpelweg niet mag missen. De straten waren gevuld met levendige marktkooplieden en bezoekers die hun tassen vulden met koopjes. Hoewel ook dit jaar de Koning van Sint Joep werd bekroond, bracht deze editie een onverwachte wending met zich mee.

Lees meer!

Van droge worsten tot zonnig avontuur

Na vele jaren trouwe dienst hebben Jean en Gerty Pappers, de trotse eigenaren van de bekende worstenkraam op de Weekmarkten, besloten om de markt vaarwel te zeggen en te emigreren naar het zonnige Spanje. Ter ere van hun afscheid, blikken we terug op hoe het allemaal begon en wat ze hebben bereikt.

Lees meer!

Op zoek naar het perfecte cadeau voor jouw geliefde?

Valentijnsdag, dé dag om je geliefde te verrassen! Maar niet alleen vandaag, de hele maand februari staat in het teken van de liefde. Heb je nog geen inspiratie voor een liefdevol cadeau? Geen zorgen! Wij delen onze tips voor het perfecte geschenk.

Lees meer!

De Notenkraker van de weekmarkten

Ari Slagboom draaide onlangs met zijn notenkraam De Olienoot, zijn eerste dag op de Weekmarkten in Geleen. Met hun karakteristieke notenkraam en uitgebreide assortiment trekken ze al jarenlang de aandacht door heel Nederland. Het familiebedrijf is uitgegroeid tot een bloeiende onderneming met drie wagens die op maar liefst 17 markten staan. Tijdens een interview met Ari ontdekten wij de achtergrond van de Olienoot en hun voortdurende ontwikkeling op het gebied van gezondheid en kwaliteit.

Lees meer!

Optocht over de weekmarkt

Carnaval staat voor de deur en waar kun je beter je voorbereidingen treffen dan op de Weekmarkten? Wij hebben een optocht in Sittard voor jou samengesteld. Breng zeker een bezoekje aan deze kramen voor al jouw carnaval benodigdheden

Lees meer!

Valentijnsdag op de markt

Op de weekmarkten Sittard-Geleen zijn er door de tijd heen veel koppels ontstaan. Jeugdliefdes, collega’s, zakelijke partners; cupido heeft raak geschoten bij verschillende marktkramen. Onze koppels doen een boekje open over hun ontmoeting en het samenwerken op de Weekmarkten.

Lees meer!

Kerstmis met onze marktkooplieden

Met de feestdagen voor de deur, waren wij nieuwsgierig naar de plannen van onze marktkooplieden op de Weekmarkt in Sittard. We gingen in gesprek met Marco Hermans en Robert Smits over hun aanstaande festiviteiten. Een ding is zeker: familie staat centraal voor deze mannen tijdens de feestdagen.

Lees meer!

Het 90e Levensjaar van de heer Chou

Vorige week was een bijzonder moment op de Weekmarkt in Sittard. De heer Chou ging namelijk volgens Chinese traditie zijn 90e levensjaar in. Wij mochten aanwezig zijn tijdens deze feestelijke gelegenheid. “Ik heb elke dag een goede dag, maar vandaag in het bijzonder”, aldus de heer Chou.

Lees meer!

De perfecte herfstroute

Afgelopen week gingen wij langs op de weekmarkt in Sittard voor dé perfecte herfstroute. Van modekramen met herfstmode voor dames en heren, tot bloemenkramen met alles voor het perfecte herfstboeket. Langs deze kramen moet je gaan voor de perfecte herfstdag. Wij lichten er vandaag een aantal uit…

Lees meer!

Proeven van de authentieke Indische keuken op de markt

Als je tien jaar geleden tegen Dave had gezegd dat hij dagelijks zijn Indische specialiteiten zou staan koken, had hij je waarschijnlijk vierkant uitgelachen. En toch is het gebeurd. Met z’n populaire eetkraam op de weekmarkt en het Indische restaurant Saté Indonesia is hij niet meer weg te denken voor veel mensen. Wij gingen met Dave in gesprek over zijn passie voor de Indische keuken.

Lees meer!

Winnaar Vaderdagactie krijgt de kans om zijn fietsdroom waar te maken

Het afgelopen weekend was het weer tijd om de vaders in het zonnetje te zetten. Om deze speciale gelegenheid te vieren, besloten wij als markt in samenwerking met Rijwielhandel Horsels een elektrische fiets weg te geven. Het was een geslaagde winactie, met als resultaat een gelukkige winnaar: Meneer Cremers.

Lees meer!

Soms ontdek je jouw favoriete beroep via je schoonouders

Vincent Stok staat al 40 jaar op de markt en geniet er nog iedere keer van. Het sociale aspect maakt het voor hem speciaal om op de weekmarkt te staan. Zeker in Sittard-Geleen, want daar heeft hij in het verenigingsleven gezeten dus kent hij veel mensen.

Lees meer!

Winnaar Moederdagactie beleeft onvergetelijke kappersafspraak

Afgelopen weekend was het Moederdag en om deze speciale dag te vieren, besloten wij als markt in samenwerking met Rijwielhandel Horsels een elektrische fiets weg te geven aan een gelukkige winnaar. Na een geslaagde winactie was het moment eindelijk daar om de winnaar bekend te maken.

Lees meer!

Opgroeien in een bananendoos onder de kraam van zijn ouders

Robert Smits is 53 jaar oud, carnavalist, fournituren-verkoper en markt-enthousiast. Hij brengt graag zijn enthousiasme voor het vak over op de bezoekers en vertelt voluit over fournituren, de sfeer op de markt en carnaval.

Lees meer!

Nieuwe gezichten en oude bekenden

Op maandag 10 april vond de gezelligste Jaarmarkt van Nederland plaats; de Paasmarkt in Born. Het was een fantastische dag vol met nieuwe gezichten en oude bekenden, die van dichtbij of van ver zijn gekomen om te genieten van deze markt.

Lees meer!

Na dik 40 jaar nog even stijlvol op de markt

Een vijftigjarig jubileum op de markt – Dat is wat Anja wilt vieren bij de kledingkraam van Ritra Mode. Hiervoor moet ze weliswaar nog zes jaar werken, maar dat maakt haar helemaal niets uit. De mode in combinatie met de markt is haar passie, familie en leven. Wij gingen bij haar langs!

Lees meer!

De 218e editie van de Sint Joepmarkt

Op maandag 20 maart was het zo ver: de 218e editie van de Sint Joepmarkt vond plaats. De sfeer zat er goed in en bezoekers vanuit de hele regio en ver daarbuiten bezochten de grootste jaarmarkt van Nederland. We blikken terug op een succesvolle editie van de Sint Joepmarkt.

Lees meer!

Verse gerechten en drankjes op wielen

Als je aan ‘local streetfood’ denkt, dan denk je aan foodtrucks. Deze minikeukens op wielen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken op de markt en menig festival. Ralf had het foodtruckconcept echter al 15 jaar geleden ontdekt. Het heeft een tijd geduurd, maar met ‘Ralf on Wheels’ heeft hij dit jaar eindelijk zijn ultieme droom waargemaakt. Wij gingen met hem en zijn partner Nina in gesprek!

Lees meer!

Je passie vinden op late leeftijd, dat kan gewoon!

Mia Schurgers is altijd al creatief geweest. Haar passie begon bij tekenen en naaien en is zo gevormd naar beeldjes van brons en was. Begonnen op eigen houtje met hulp en ervaring van haar man, is zij uitgegroeid tot kunstenaar van onder andere de wisseltrofee en plaquetten voor de Sint Joep markt. “In 2003 is mijn man begonnen met ontwerpen voor de Sint Joepmarkt, daarna heb ik het overgenomen. Ik was zijn beste leerling zei hij altijd.”

Lees meer!

Hét voorbeeld van een passievolle jonge marktondernemer

Hij is pas 36 lentes jong, maar staat al twintig jaar lang op de markt. Kaasboer Janno is met recht een échte marktkoopman te noemen. Toen hij zestien jaar was begon hij met werken achter de stand van zijn ouders. Vijf jaar geleden gooide hij plotseling het roer om. ‘Ik word kaasboer op de markt’ zei hij tegen zijn moeder. Wij gingen met deze gepassioneerde marktondernemer in gesprek.

Lees meer!

In gesprek met trouwe én nieuwe bezoekers op de markt

Wie maken de Weekmarkten Sittard-Geleen zo speciaal? Dat zijn natuurlijk de marktkopers én de bezoekers. Als we een rondje op de markt lopen en bezoekers aanspreken, dan levert dat altijd leuke anekdotes op. Ook deze keer weer! We nemen je graag mee in de gedachten van deze lokale én internationale bezoekers. En wat komen ze kopen? Van heerlijke kazen tot gezelligheid, alles vinden ze op onze markt.

Lees meer!

De hybride motor achter de markt

Wanneer jij jouw verse groente en fruit haalt of even een klein middagrondje struint over de markt, heeft Ben Meerts al minstens 12 werkuren achter de rug. Samen met zijn vrouw en twee zonen in het familiebedrijf (vierde generatie) staat hij dag en nacht klaar om bijna elke markt in het zuiden, van weekmarkt tot jaarmarkt, op en af te bouwen als marktkraamverhuurder. Wij waren heel erg benieuwd naar het verhaal van deze vroege vogel én nachtbraker.

Lees meer!

Leren naaien en zelf kleding maken? Onze marktkooplieden helpen je graag op weg

Rick Wilms is dé stoffen-expert & verkoper van Sittard-Geleen en daarnaast enthousiast vader van twee kleine kinderen. Hij runde de kraam eerst samen met zijn vader en heeft sinds kort het familiebedrijf volledig overgenomen. Rick deelt graag zijn kennis en legt het een en ander uit over het kiezen van de juiste stoffen voor het maken van kleding en hoe je het beste er aan kan beginnen.

Lees meer!

Kootjes Bloemenshop nu ook op de markt in Geleen

Wie het centrum van Geleen een beetje kent, weet dat je de mooiste bloemen en planten vindt bij Kootjes Bloemenshop. Al dertig jaar behoort deze bloemist tot het straatbeeld van Geleen. Met dit jaar nóg een plek erbij – Namelijk op de wekelijkse markt. Wij vroegen Kootje Kenter hoe hem het bevalt.

Lees meer!

In gesprek met trouwe én nieuwe bezoekers op de markt

Wie maken de Weekmarkten Sittard-Geleen zo speciaal? Dat zijn natuurlijk de marktkopers én de bezoekers. Als we een rondje op de markt lopen en bezoekers aanspreken, dan levert dat altijd leuke anekdotes op. Ook deze keer weer! We nemen je graag mee in de gedachten van deze lokale én internationale bezoekers. En wat komen ze kopen? Van heerlijke kazen tot gezelligheid, alles vinden ze op onze markt.

Lees meer!

Voel je positief, lekker en comfortabel in je vel

Lingerie kopen voor vrouwen is vaak niet de meest leuke activiteit. Maar áls je dan de perfecte lingerieset hebt gevonden die geweldig zit, dan stijgt je zelfvertrouwen met 110 procent. Dat vindt ook Whitney Bartron, eigenaresse van de lingeriekraam Jeanette Foundations. Wij gingen met haar in gesprek.

Lees meer!

Van felroze en neongeel terug naar beige en wit

Of je het kledingstuk nu zelf naait of dat je het kant-en-klaar wilt kopen - Op de markt kun je je kledinghartje goed ophalen. Vandaag lichten we de laatste seizoensmode van deze nazomer uit die je kunt vinden op alle weekmarkten. Uiteraard vertelt door de experts zelf!

Lees meer!

De stroopwafel verovert Zuid-Limburg

De stroopwafel staat internationaal bekend als dé Nederlandse delicatesse. In Zuid-Limburg verkiezen wij echter nog vaak de Luikse wafel boven deze Oerhollandse wafel met stroopvulling. Daar trekken Jesse en zijn vriendin zich helemaal niets van aan. Als echte Brabanders staan ze wekelijks op onze markt in Geleen met één doel: Zuid-Limburg veroveren met hun overheerlijke stroopwafels!

Lees meer!

In gesprek met trouwe én nieuwe bezoekers op de markt

Wie maken de Weekmarkten Sittard-Geleen zo speciaal? Dat zijn natuurlijk de marktkopers én de bezoekers. Het gezinnetje bij de loempiakraam, de oma met de kleinzoon bij de slager, de vaste klant bij de groente- en fruitkraam: Allemaal hebben ze een verhaal te vertellen. In deze rubriek zetten we de bezoeker in de spotlight. Wat brengt hen naar de markt?

Lees meer!

Antiek servies, vintage tapijt en retro meubels

Hoeveel tijd en ambacht er vroeger in het maken van producten werd gestoken, hoe massaal en rap wordt het vandaag de dag geproduceerd. Maar niet op de brocante markt. Hier vind je namelijk de mooiste meubels, schilderijen en kunst terug die bewaard zijn gebleven door alle decennia heen. Wij vroegen Paul van der Heiden, aanspreekpunt en een van de kooplieden bij de brocante markt in Sittard-Geleen, welke pareltjes je kunt vinden en wat er nu zo mooi is aan deze markt midden in de wegwerpmaatschappij.

Lees meer!

Sint Joep Markt 2022

Wat was het een fantastische dag! Na twee opeenvolgende jaren te zijn afgelast werd dit jaar op 19 maart weer de Sint Joep markt gehouden. 5 kilometer aan marktkramen, een strak blauwe hemel en een hele hoop gezelligheid maakte de 217e editie van Sint Joep een voor in de boekjes.

Lees meer!

Fietsbezorgdienst 'Graag gebracht Geleen' breidt uit!

Het centrum van Geleen heeft een primeur te pakken! Vanaf zaterdag 10 juli kunnen consumenten die, op zaterdag, boodschappen doen in het Geleense centrum en op de weekmarkt hun boodschappen laten thuisbezorgen.

Lees meer!

In gesprek met trouwe én nieuwe bezoekers op de markt

Wie maken de Weekmarkten Sittard-Geleen zo speciaal? Dat zijn natuurlijk de marktkopers én de bezoekers. Het gezinnetje bij de loempiakraam, de oma met de kleinzoon bij de slager, de vaste klant bij de groente- en fruitkraam: Allemaal hebben ze een verhaal te vertellen. In deze rubriek zetten we de bezoeker in de spotlight. Wat brengt hen naar de markt?

Lees meer!

Ga jij voor een goede vangst?

Die vind je bij de viskraam van Renée List! Wanneer je al 38 jaar een vishandel hebt en 35 jaar op de markt met de viskraam staat, dan mag je je met recht een ervaren vakman noemen! Renée List is, net als vele marktkoopmannen, op jonge leeftijd gestart. Hij heeft de markt zien veranderen, heeft goede en recent ook slechtere (corona)tijden meegemaakt, maar de passie is gebleven. Wat maakt werken op de markt nu zo aantrekkelijk en mooi? Wij vroegen het hem!

Lees meer!

De St Joep markt gaat door!

Sint Joep gaat door op 19 maart 2022! Met maar liefst 5 kilometer aan marktkramen zal de 217e editie van de grootste jaarmarkt van Nederland op zaterdag 19 maart plaatsvinden.

Lees meer!

Van klein jongetje naar ambitieuze koopman

Bradley en Dylan van Kiplekker zijn opgegroeid op de markt. Ze waren er als de kippen bij, zou je kunnen zeggen. Bradley staat al vanaf dat hij 13 jaar was op de markt. Eerst samen met zijn vader, de laatste vier jaren met zijn broertje Dylan. Elke week bereiden ze de lekkerste haantjes, drumsticks, kippenvleugeltjes, spareribs, spek en ga zo maar door. Wij waren benieuwd, hoe voelt opgroeien op de markt? Bradley vertelt er vol passie over!

Lees meer!

In gesprek met trouwe én nieuwe bezoekers op de markt

Wie maken de Weekmarkten Sittard-Geleen zo speciaal? Dat zijn natuurlijk de marktkopers én de bezoekers. De vaste klant bij de kaasboer, de jonge student bij de bloemenkraam, de oma met de kleinzoon bij de slager: Allemaal hebben ze een verhaal te vertellen. In deze rubriek zetten we de bezoeker in de spotlight. Wat brengt hen vandaag naar de markt?

Lees meer!

Vietnamese specialiteiten

Eind jaren '70 was de nu zo populaire Vietnamese loempia nog helemaal niet bekend in ons land. Vooral niet in Zuid-Limburg. Totdat de moeder van Minh Trang op de markt in Sittard ging staan met een grote pan met olie en de mensen liet proeven van haar Vietnamese specialiteit. De ‘loempiakraam’, zoals wij hem nu kennen, was geboren.

Lees meer!

Fris en fruitig het nieuwe jaar in

De tijd van de goede en gezonde voornemens is weer gestart. Van de alcoholvrije maand tot het afsluiten van een sportabonnement en het volgen van een sapkuur, het komt allemaal voorbij. Gelukkig is de markt er om je te helpen bij het versterken van je immuunsysteem in deze gure tijd. Wij gingen erover in gesprek met Dave Vroomen, groenteman bij Groente- en Fruithandel Hermans.

Lees meer!

In gesprek met trouwe én nieuwe bezoekers op de markt

Wie maken de Weekmarkten Sittard-Geleen zo speciaal? Dat zijn natuurlijk de marktkopers én de bezoekers. De vaste klant bij de visboer, de jonge student bij de fruitkraam, de oma met de kleinzoon bij de slager: Allemaal hebben ze een verhaal te vertellen. In deze rubriek zetten we de bezoeker in de spotlight. Wat brengt hen vandaag naar de markt?

Lees meer!

Bezoekers zaterdagmarkt opgelet!

In verband met het Wiesnfest wordt op 23 oktober de zaterdagmarkt in Sittard verplaatst naar de Rosmolenstraat en de Nieuwstraat.

Lees meer!

Corona maatregelen - december

De weekmarkten in Sittard-Geleen gaan door, maar uitsluitend met aanbieders van levensmiddelen (food), bloemen/planten/kerstbomen en dierenbenodigdheden. Overige ‘Non Food’-kramen (bijv. kleding) mogen tot onze spijt helaas niet op de markt staan.

Lees meer!

Pimp je pakje van vorig jaar bij de fourniturenkraam!

We hebben er een heel extra jaar op moeten wachten, maar hopelijk kunnen we ons dit najaar toch echt gaan klaarmaken voor het bourgondische Oktoberfest en Carnaval. Beetje kort dag om een nieuwe dirndl, lederhosen of pakje te maken? Pak dan alle spullen van de vorige jaren uit de kast, koop de mooiste fournituren en creëer van je oude outfit een geheel nieuwe look.

Lees meer!

Update lockdown december 2021

Weekmarkten zijn uitgezonderd van sluiting. Zowel de food als non-food kramen zijn op hun vertrouwde plekken te vinden. Woensdag 22 december tijdens de weekmarkt in Born en donderdag 23 december tijdens de versmarkt in Geleen en de weekmarkt in Sittard. Ook na de kerstdagen staan de marktkooplieden natuurlijk weer voor u klaar!

Lees meer!

Het is één groot warenhuis, maar dan veilig in de buitenlucht

Corona maakt alles anders.
Eén lichtpuntje: de coronacrisis heeft er ook voor gezorgd dat mensen meer lokaal gaan kopen. ‘Buy local’ is het nieuwe motto. De markt is daar natuurlijk de perfecte plek voor. Wij gingen in gesprek met Pierre Coenen van firma Coenen.

Lees meer!

Aspergeliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen.

Haal het 'witte goud' uit Limburg vers op de markt! Als Limburger ben je misschien wel verplicht om ervan te houden: De heerlijke Limburgse asperges. Momenteel zitten we midden in het seizoen waarin ons witte goud wordt geoogst. Wij vroegen daarom aan Martien Vranken van groente- en fruitkraam Vranken hoe je nu het beste een heerlijk aspergegerecht op tafel zet.

Lees meer!

De must op elke borrelplank!

Haal de lekkerste olijven, noten en gedroogd fruit bij de kraam Afarkat! Nu de horeca weer beperkt open mag, is het natuurlijk heerlijk vertoeven met een hapje en drankje op het terras. Toch gaat er niets boven een culinaire én zelf samengestelde borrelplank. Voor in de eigen achtertuin of om lekker van te genieten vanaf de bank met een biertje of wijntje erbij. De olijven van olijvenboer Battah mogen absoluut niet missen op deze plank.

Lees meer!

Zoute drop, kaneelstokken en tumtummetjes

Je kent ze nog wel, die lekkere zoete kaneelstokjes.
Of die zwarte trekdrop. Om over de zure matten nog niet te spreken. Van snoep, of je nu jong of oud bent, krijg je een nostalgisch gevoel. Dat gevoel en al die lekkernijen komen samen bij de kleurrijke snoepkraam van Mark Coenen.

Lees meer!

Kaascultuur Nederland

Nederland is een echt ‘kaasland’. Van Hollandse kazen tot buitenlandse brie en camembert: Net zoals de Fransen, smullen wij ervan. Daarom vroegen we kaashandelaar John Tonnard eens naar de kaastrends van deze tijd.

Lees meer!

Healthy lifestyle

Je dagelijkse portie groente en fruit haal je op de markt. Van slow juice tot een verse groente stamppot, bewust omgaan met de voeding is door corona nog belangrijker geworden. Wij gingen erover in gesprek met Saskia Vranken, eigenaar van de groente- en fruitkraam Vranken-de Vries.

Lees meer!

Van gordijnen tot meubelstoffen

Terrold Claassen vertelt over zijn passie
De Helmondse Terrold Claassen van ‘Claassen Gordijnen en Interieurstoffen’ staat al sinds 1996 op de markt. Hij startte er samen met zijn vader en vanaf zijn 20 jaar is hij voor zichzelf begonnen met zijn vrouw. Uiteindelijk stapte zijn zoon en dochter ook in het bedrijf. Wat is de passie van Terrold, hoe onderscheidt hij zich van de rest en wat is de toekomst van het familiebedrijf? Wij vroegen het hem!

Lees meer!

Al 25 jaar de trotste slager van Sittard-Geleen

Maak kennis met Emry Doeleman
Emry Doeleman staat al 25 jaar lang elke week vol passie met zijn slagerskraam op de markt in Geleen. Net als vele andere marktcollega’s komt hij uit een echt familiebedrijf. Emry heeft deze in 2007 overgenomen en werd vervolgens eigen baas. Na een aantal jaren besloot hij de sprong te wagen: Hij ruilde het pand om tot de inmiddels bekende slagerskraam op de markt.

Lees meer!

Zeg het met een kaartje!

Om iemand te feliciteren, beterschap te wensen of om gewoon even een hart onder de riem te steken: Een kaart zegt meer dan 1000 appjes!
Zeker in coronatijd, waarin veel verjaardagen en speciale aangelegenheden niet door kunnen gaan, is het extra leuk om een kaartje te krijgen of juist te versturen. Tom Bergs staat met zijn kraam vol wenskaarten standaard op vele markten. Wij vroegen zijn klanten naar wie zij hun vers aangekochte kaartjes gaan sturen.

Lees meer!

Als een kibbeling in het water!

In gesprek met Bart Uffink bij zijn viskraam
Bart Uffink stond als 16-jarig jongetje al op de markt verse vis te verkopen. Toen nog in de kraam gerund door zijn ouders, opgericht door zijn opa. Nu, 28 jaar later, staat hij er nog steeds. Als derde generatie zet hij het familiebedrijf trots voort (dat al meer dan 70 jaar bestaat!).

Lees meer!

Wanneer zet jij ‘m op?

De populaire vraag rond deze tijd is uiteraard: ‘’Wanneer zet jij de boom op?’’. Meeste mensen starten traditiegetrouw met de kerstversiering na het Sinterklaasfeest. Door de coronacrisis en alle festiviteiten die niet door kunnen gaan, zijn er ook velen zijn die stiekem eerder al behoefte hebben aan kerstverlichting en de geur van verse dennennaalden. Wij delen daarom alvast drie kerstboomtrends. Want die mooie Blauwspar of Nordmann? Die koop je uiteraard lokaal op de markt!

Lees meer!

Iedere donderdag antiek- en brocantemarkt in centrum Geleen

Iedere donderdag vindt van 10.00 tot 16.30 uur de antiek- en brocantemarkt plaats in het centrum van Geleen.
Deze markt staat opgesteld op de Nieuwe Markt (t.h.v. de HEMA/Jan Linders). Het aanbod bestaat naast curiosa en antiek ook uit een ruime en goed gesorteerde handel in boeken over Limburg en aanverwante onderwerpen.

Lees meer!

Mintgroene velvet en koperbruine velours

De trends van nu in het interieurstof
Tijdens de ‘corona lockdown’ moet iedereen zoveel mogelijk binnen blijven. Als je veel tijd thuis doorbrengt, dan wil je het natuurlijk ook wel gezellig hebben. Dat schilderijtje wordt dus opgehangen en die kussens op de bank worden eindelijk eens vervangen. Kortom, het doe-het-zelven en de interieurstyling werden booming.

Lees meer!

Al 50 jaar succes

Een goud jubileum op de markt
De frieten kraam van Henk en Mia Hoogeveen is inmiddels een oude bekende geworden op de markt van Geleen. Aanstaande zaterdag vieren zij hun 50-jarig jubileum op de markt. Tijd om terug te blikken naar de afgelopen periode en hoe zij die hebben ervaren.

Lees meer!

Ruik de lente!

De lente is in aantocht!
Dat betekent dat de lente op een kleurrijke manier wordt gevierd op de weekmarkten in Born, Sittard en Geleen. Vanaf donderdag 5 maart ligt de focus op de bloemen want dan start het bloemenseizoen weer.

Lees meer!

Weekmarkten Geleen en Sittard ‘1,5 meter samenleving’-proof

De opstellingen van de zaterdagmarkt in Geleen en de dondermarkt in Sittard worden nog meer aangepast aan de 1,5 meter samenleving. “We hebben de afgelopen weken al veel maatregelen genomen om bezoekers 1,5 meter afstand van elkaar en de kooplieden te laten houden”, legt wethouder Leon Geilen (Markten) uit.

Lees meer!

Alaaf!

Het Carnavalsseizoen gaat van start.
Bijna is het weer zo ver, de kostuums worden aan elkaar genaaid, de praalwagens gebouwd, de prinsen zijn gekozen en heel het zuiden bereidt zich voor op dit grootse 4-daagse feest: Carnaval.

Lees meer!

Versmarkt Geleen en weekmarkt Sittard

De versmarkt in Geleen en de donderdagmarkt in Sittard zullen donderdag 30 april gewoon plaatsvinden.
Wij hanteren wel aangescherpte regels in lijn met het advies van de GGD en het RIVM. Zo wordt, waar mogelijk, meer afstand gecreëerd tussen de verschillende kramen om extra ruimte te maken.

Lees meer!

De beste mosselen!

De beste mosselen!
Als je wilt, kun je het hele jaar door genieten van mosselen. Maar wil je ze proeven op hun allerlekkerst? Dan is daar nu de tijd voor aangebroken. Vanaf eind augustus en begin september is de kwaliteit van de mossel namelijk het beste. Klein ezelsbruggetje: in de maanden met de ‘r’, zijn de beste mosselen er!

Lees meer!

Weekmarkt Geleen en versmarkt Sittard

De zaterdagmarkt in Geleen en de versmarkt in Sittard zullen zaterdag 2 mei gewoon plaatsvinden.
Wij hanteren wel aangescherpte regels in lijn met het advies van de GGD en het RIVM. Zo wordt, waar mogelijk, meer afstand gecreëerd tussen de verschillende kramen om extra ruimte te maken.

Lees meer!

Corona maatregelen weekmarkten

De regels rondom het corona virus op de weekmarkten in de gemeente Sittard-Geleen
De weekmarkten in Sittard-Geleen hanteren wel extra maatregelen in het belang van uw gezondheid en die van anderen. De weekmarkten gaan volgens de reguliere planning door, maar wel met duidelijke richtlijnen.

Lees meer!

Stoffig of hip?

Achter de schermen bij stoffenkraam Wilms.
Rick Wilms runt samen met zijn vader de welbekende stoffenkraam ‘Wilms Stoffen’. De kraam is van vader op zoon overgedragen en bekend in de hele regio van Sittard-Geleen. Met alle liefde voor het vak verkopen de twee heren Wilms stoffen in alle kleuren en maten.

Lees meer!

Een expert in beenmode:

Rachel Rossier aan het woord.
Rachel Rossier staat al van kleins af aan op de markt. Ze is opgegroeid met het werk in en om de kraam van haar vader. Hier werkt ze tot vandaag de dag met hem samen op de markt in Sittard. In hun kraam, bestaande uit beenmode, vind je echt alles. Van naadloze sokken tot kousen, maar ook...

Lees meer!