Header Menu
Scroll Down
2021 12 04 Weekmarkt Interviews 016

Kootjes Bloemenshop nu ook op de markt in Geleen

Kootjes BloemenshopVoor de mooiste bloemen en planten.

Wie het centrum van Geleen een beetje kent, weet dat je de mooiste bloemen en planten vindt bij Kootjes Bloemenshop. Al dertig jaar behoort deze bloemist tot het straatbeeld van Geleen. Met dit jaar nóg een plek erbij – Namelijk op de wekelijkse markt. Wij vroegen Kootje Kenter hoe hem het bevalt.

Winkelier en marktkoopman/vrouw in één

Met de plek op de markt is Kootje nu ondernemer op meerdere vlakken. ,,In totaal bestaat de winkel dertig jaar, waarbij we ongeveer 15 jaar op de nieuwe locatie zitten. Dat we nu ook een plek hebben gekregen van de marktmeester is een hele leuke ontwikkeling. Ik vind het sowieso een mooi gegeven om beide rollen te vervullen. Als winkeliers en marktkooplieden zich samenpakken, verkrijg je één geheel. Dat is veel beter dan dat we tegen elkaar concurreren. Het is één gezellige boel!’’, vertelt Kootje. Of het gezellig is met de andere marktcollega’s is dus een domme vraag. ,,Ja, we zijn een grote saamhorige kliek! Ik vind het heel fijn om op de markt te staan. Het is gezellig en de mensen lopen sneller langs om te kijken wat je allemaal hebt. Geleen is ook een stad met goede ondernemers en fijne collega’s. Samen staan we sterk. En dat vind ik belangrijk!’’

Keuze voor jong en oud

Loop je langs de kraam van Kootje, dan ga je waarschijnlijk altijd wel met iets naar huis. Van de mooie Nordmann bomen en kransen tijens het kerstseizoen tot de prachtige bloemen voor in een vaas. Voor jong en oud is er genoeg moois te vinden. ,,Je ziet dat de oudere generatie vaak voor de traditionele bloemendecoratie gaat en de jongeren toch voor de meer moderne varianten. Ze gaan dan voor de iets apartere bloemensoorten of een meer bijzondere kerstboom. Dit is wel een trend die we geregeld terugzien. Gelukkig sluit ons aanbod hier perfect op aan. Des te fijner is het dat we het nu op twee plekken kunnen tentoonstellen!’’, eindigt Kootje.

Fleur jij je huis ook op met een mooi boeket bloemen? Kootjes Bloemenshop staat wekelijks met de bloemenkraam op de markt in Geleen.

  • 2021 12 04 Weekmarkt Interviews 019
  • 2021 12 04 Weekmarkt Interviews 016
  • 2021 12 04 Weekmarkt Interviews 020
  • 2021 12 04 Weekmarkt Interviews 017
/ 4