Header Menu
Scroll Down
GSG high res 2

Je krijgt het bij de foodtruck van Ralf

De foodtruck van RalfVerse gerechten en drankjes op wielen.

Als je aan ‘local streetfood’ denkt, dan denk je aan foodtrucks. Deze minikeukens op wielen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken op de markt en menig festival. Ralf had het foodtruckconcept echter al 15 jaar geleden ontdekt. Het heeft een tijd geduurd, maar met ‘Ralf on Wheels’ heeft hij dit jaar eindelijk zijn ultieme droom waargemaakt. Wij gingen met hem en zijn partner Nina in gesprek!

Al als klein manneke aan de kook

Ralf werkt nu nog parttime als chef in een brasserie. De andere uren bereidt hij de lekkerste creaties in zijn eigen foodtruck. Zijn passie voor koken ontstond al op vroege leeftijd. ,,Ralf is een kok in hart en nieren. Op kinderfoto’s zie je al dat hij altijd wel dingen aan het koken was.’’, vertelt partner Nina. Het café van zijn ouders heeft hierin meegeholpen, vertelt Ralf zelf: ,,Je staat dan al op jonge leeftijd biertjes te tappen voor mensen. Het bijbaantje in de horeca gaat dan over in een opleiding aan de horecaschool. Na het afstuderen was het mij dus meteen duidelijk: Ik word kok. Lekker vers eten bereiden en mensen een glimlach op hun gezicht brengen, dat vind ik heerlijk!’’

Vers van de pers

Van espresso tot smoothie en van burger tot groentewrap – In tegenstelling tot andere foodtrucks, is het culinair aanbod van Ralf on Wheels heel divers. De gemene deler? Alles wordt vers en smaakvol ter plekke bereid. ,, Ralf wilde altijd het concept dat je iets kan bestellen en dat het vervolgens voor je neus gemaakt wordt. Dit vindt hij heel belangrijk. Het staat dus niet op voorhand klaar, het wordt allemaal vers gemaakt. Hier hebben we het aanbod ook een beetje op aangepast.’’, vertelt Nina. Ralf zijn passie is om toegankelijke gerechten met liefde, versheid en smaak te maken voor mensen. ,,Hier probeer ik me in te onderscheiden. Ik breng alles goed op smaak. Het liefst met zo min mogelijk zout, maar juist met lekkere kruiden waardoor het toch anders wordt dan anders. Voor kwaliteit en smaak komen mensen terug en dat wil ik natuurlijk bereiken.’’, voegt Ralf toe.

Van alle markten, feesten en partijen thuis

De foodtruck Ralf on Wheels bestaat nog niet zo heel lang, maar loopt al aardig op wieltjes. ,,We staan uiteraard op de weekmarkt in Geleen, maar worden ook ingehuurd voor feesten, events en partijen. Daarnaast staan we op vaste dagen bij het Graafhuyn College in de pauzes.’’ Wat Ralf het leukste vindt aan de markt? ,,Toch de mensen die je leert kennen en die dan terugkomen voor je gerechtjes. Dat geeft je echt een goed gevoel en daar doe je het voor natuurlijk!’’, eindigt Ralf enthousiast. Met als laatste toevoeging van Nina: ,,Kom dus vooral langs om te proeven van al het lekkers dat Ralf voor je bereidt in zijn foodtruck!’’

Ralf on Wheels staat wekelijks op de weekmarkt in Geleen. Ga jij een (of meerdere) van zijn gerechten proeven deze week?

  • GSG high res 4
  • GSG high res 5
  • GSG high res 3
  • GSG high res 10
/ 4