Header Menu
Scroll Down
WSG high res 20

Ari Slagboom: gezondheid- en notenspecialist

Notenkraker van de weekmarktenAri Slagboom: gezondheid- en notenspecialist.

Ari Slagboom draaide onlangs met zijn notenkraam De Olienoot, zijn eerste dag op de Weekmarkten in Geleen. Met hun karakteristieke notenkraam en uitgebreide assortiment trekken ze al jarenlang de aandacht door heel Nederland. Het familiebedrijf is uitgegroeid tot een bloeiende onderneming met drie wagens die op maar liefst 17 markten staan. Ze leveren ook aan supermarkten, landwinkels, boerderijwinkels en zelfs aan de horeca. Tijdens een interview met Ari ontdekten wij de achtergrond van de Olienoot en hun voortdurende ontwikkeling op het gebied van gezondheid en kwaliteit.

De kunst van het droog roosteren

De Olienoot is gespecialiseerd in droog geroosterde noten en heeft zichzelf gepositioneerd als wereldleider op dit gebied. Ari onthulde dat ze 15 jaar geleden met hun revolutionaire machines deze techniek hebben ontwikkeld. De machines werden oorspronkelijk gebruikt door een Duits bedrijf voor het drogen van onder andere groenten. Ari en zijn team hebben de machines doorontwikkeld voor het drogen van noten. Het is een continu proces van onderzoek en ontwikkeling, waarbij ze proberen de olie zo volledig mogelijk uit de noot te verwijderen. Waar deze vraag vandaan kwam? “Het droog roosteren is ontstaan uit een vraag van artsen en diëtisten uit het ziekenhuis. Zij wilden noten hebben voor hun patiënten maar die mochten niet te vet zijn.” Aldus Ari.

Puur natuur

Een ander opvallend aspect van de Olienoot is hun focus op gezonde notenpasta's en pindakazen. Ze maken al hun producten zonder toevoeging van conserveermiddelen, suiker en zout. Door geroosterde noten te gebruiken, zit er ook in de pasta’s minder olie.

Onderzoek voor dementie

Voor de Olienoot is gezondheid ontzettend belangrijk. Noten zijn namelijk goed voor het hart, bloedvaten en hersenen. Daarom proberen ze hun kennis ook altijd door te ontwikkelen en te delen. Zo ook met de Universiteit van Maastricht. Momenteel voeren ze een onderzoek uit met vliespinda’s die droog worden geroosterd. Met dit onderzoek wordt er getest welk effect de gezonde noot op de hersenen en dementie heeft. “Het onderzoek loopt nog, maar we zijn erg benieuwd naar het resultaat.”

Gezonde snacks op maat

Volgens Ari zijn de droog geroosterde noten de absolute aanrader uit zijn kraam, vanwege hun vele gezondheidsvoordelen. Daarnaast zijn ze constant bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten om aan de speciale verzoeken van klanten te voldoen. Een voorbeeld hiervan is hun granola, die ze zelf maken en waarbij ze de hoeveelheid suiker verminderen om een gezondere optie aan te bieden. Ze streven ernaar om producten te maken die niet alleen lekker zijn, maar ook gezond en betaalbaar.

Een bezoek aan de Olienoot betekent niet alleen genieten van heerlijke producten, maar ook het ervaren van de passie en toewijding van een familiebedrijf dat streeft naar kwaliteit en gezondheid. Of je nu op zoek bent naar droog geroosterde noten, gezonde notenpasta's of ambachtelijke chocolade, bij de Olienoot vind je het totale plaatje. Het is een ware schat op de markt, waar gezondheid en genot samenkomen.


  • WSG high res 18
  • WSG high res 16
  • WSG high res 9
  • WSG high res 13
  • WSG high res 22
  • WSG high res 21
/ 6