Header Menu
Scroll Down
GSG high res 3

Het emotionele afscheid van Jean en Gerty Pappers

Een emotioneel afscheidVan droge worsten tot zonnig avontuur.

Na vele jaren trouwe dienst hebben Jean en Gerty Pappers, de trotse eigenaren van de bekende worstenkraam op de Weekmarkten, besloten om de markt vaarwel te zeggen en te emigreren naar het zonnige Spanje. Ter ere van hun afscheid, blikken we terug op hoe het allemaal begon en wat ze hebben bereikt.

De worstenkraam begon als een oplossing in een moeilijke tijd. Nadat Jean en Gerty zonder werk kwamen te zitten, zochten ze naar een nieuwe onderneming met potentieel succes. Ze besloten om droge worsten te verkopen op de Weekmarkten in Zuid-Limburg, waar destijds nog geen vaste markt voor dit product bestond. Na vijf jaar succesvol worsten en vlees te hebben verkocht, besloten Jean en Gerty zich aan te passen aan veranderende marktomstandigheden. Ze introduceerden noten en zuidvruchten in hun assortiment. Deze uitbreiding bleek zelfs nog succesvoller dan de droge worsten.

Het succes van de worstenkraam werd niet alleen gemeten in verkoopcijfers, maar ook in de sterke band die Jean en Gerty opbouwden met hun klanten en collega's op de Weekmarkten. Ze waren altijd enthousiast om naar het werk te gaan, ondanks de uitdagingen die de seizoenen met zich meebrachten. “Om een trouwe klantenkring op te bouwen op een markt, is het belangrijk om elke week aanwezig te zijn, ongeacht het weer. Hoewel het duidelijk is dat bij slecht weer minder mensen naar de markt komen, kun je erop vertrouwen dat er altijd klanten zijn. En degenen die komen, komen speciaal voor jou.”

Er waren vele hoogtepunten gedurende de jaren, maar het afscheid zelf werd het meest memorabele moment. Tijdens hun laatste week werden Jean en Gerty overladen met complimenten, bloemen, kaartjes en zelfs flessen drank van emotionele klanten. Het besef van de waardering voor hun harde werk gedurende al die jaren was overweldigend. Het contact met de klanten en collega's zal ongetwijfeld worden gemist. Ze voelden zich bijna alsof ze bij een begrafenis waren, waar mooie woorden worden uitgesproken, maar in dit geval was het een viering van hun leven als ondernemers.

Jean en Gerty zijn verheugd over de nieuwe fase. Ondanks hun passie voor Franse worsten, hebben ze een huis gekocht in het prachtige Andalusië in Spanje. Voorlopig gaan ze genieten van het mooie weer. “Maar je weet nooit of na een half jaar de ondernemerkriebels weer opkomen. Als je positief blijft, komt er altijd wel iets op je pad.”

Namens de Weekmarkten wensen we Jean en Gerty heel veel succes en plezier in Spanje en bedanken we hen voor hun 10-jarige deelname aan de Weekmarkten. Het is een warm afscheid van een iconische worstenkraam die onvergetelijke smaken en herinneringen met zich meebracht.

  • 2020 08 Donderdagmarkt Sittard Klein 029
  • 2019 10 Donderdagmarkt Sittard Klein 092
  • GSG high res 2
  • GSG high res 1
/ 4