Header Menu
Scroll Down
2021 05 06 Markt Sittard Interview 002

De must op elke borrelplank!

De must op elke borrelplank!Haal de lekkerste olijven, noten en gedroogd fruit bij de kraam Afarkat.

Nu de horeca weer beperkt open mag, is het natuurlijk heerlijk vertoeven met een hapje en drankje op het terras. Toch gaat er niets boven een culinaire én zelf samengestelde borrelplank. Voor in de eigen achtertuin of om lekker van te genieten vanaf de bank met een biertje of wijntje erbij. De olijven van olijvenboer Battah mogen absoluut niet missen op deze plank.

Een echt olijven walhalla! Van de knoflookolijf tot de kalamata olijf, bij Battah heb je keuze uit een geweldig assortiment olijven. De Kalamata is misschien wel de allerbekendste soort. Deze Griekse olijf wordt ook wel de koning van de Griekse tafelolijven genoemd. De olijven zijn zwart of dieppaars en hebben een strakke en glanzende huid. Ze worden meestal gepekeld in rode wijnazijn en hebben een rijke fruitige smaak. Volgens Battah kun je deze olijven perfect gebruiken om ‘los’ te serveren óf om er een heerlijke brood tapenade van te maken. Met één soort olijf kom je dus al heel erg ver met jouw culinaire borrelplank.

Klein weetje! Wist je dat olijven officieel een fruitsoort zijn en dat zwarte olijven gewoon gerijpte groene olijven zijn?

Lekker én gezond. Naast het feit dat olijven natuurlijk overheerlijk zijn, geef je jouw borrelplank ook nog eens een gezonde touch met de toevoeging van deze lekkere vrucht. Olijven zijn namelijk een goede bron van vitaminen en mineralen. Naast vitamine E, bevatten ze ook vitamine B1 en B2. Verder zijn olijven rijk aan koper en ijzer. Geen wonder dat ze standaard in het mediterrane dieet worden meegenomen!

Maak de borrelplank af met feta, noten en gedroogd fruit. Naast olijven, kun je bij Battah ook terecht voor lekkere Griekse feta, verschillende noten en gedroogd fruit. Voeg de feta samen met olijven en maak er een heerlijke olijvenmix van. De noten zorgen voor de knapperige bite op de plank en het gedroogd fruit maakt het geheel helemaal af. Jouw culinaire en gezonde plank is klaar om van te genieten!

Stel jij dit weekend jouw borrelplank samen bij de kraam van Battah? Hij staat wekelijks op onze markten in Born en Sittard. Daarnaast staan de olijvenkramen Da Marco, Charrou en Demiri wekelijks op de markt in Geleen. De borrelplank nóg meer uitbreiden? Loop dan ook eens langs de andere foodkramen op de markt met lekkernijen uit alle streken en landen!

  • 2021 05 06 Markt Sittard Interview 003
  • 2021 05 06 Markt Sittard Interview 010
  • 2021 05 06 Markt Sittard Interview 004
  • 2021 05 06 Markt Sittard Interview 001
  • 2021 05 06 Markt Sittard Interview 007
  • 2021 05 06 Markt Sittard Interview 006
  • 2021 05 06 Markt Sittard Interview 012
  • 2021 05 06 Markt Sittard Interview 008
/ 8