Header Menu
Scroll Down
2021 12 04 Weekmarkt Interviews 022

In gesprek met trouwe én nieuwe bezoekers op de markt

De mensen van de weekmarktenIn gesprek met trouwe én nieuwe bezoekers op de markt.

Wie maken de Weekmarkten Sittard-Geleen zo speciaal? Dat zijn natuurlijk de marktkopers én de bezoekers. De vaste klant bij de kaasboer, de jonge student bij de bloemenkraam, de oma met de kleinzoon bij de slager: Allemaal hebben ze een verhaal te vertellen. In deze rubriek zetten we de bezoeker in de spotlight. Wat brengt hen vandaag naar de markt?

  • 2021 12 04 Weekmarkt Interviews 022
/ 1

Simone doet een rondje markt met haar labradorpup

Terwijl puppy Freek nieuwsgierig om zich heen kijkt, koopt Simone de laatste lekkernijen voor Sinterklaas in. ,,Vanavond vieren we pakjesavond, dus ik ben hier voor de lekkere pepernoten en speculaas. Daarnaast koop ik ook meteen een nieuwe riem voor de hond.’’ En wat Freek vindt van de markt? ,,Toen hij 10 weken was, hebben we hem al eens de markt overgedragen terwijl hij alleen maar sliep. Nu is hij wakker en vooral heel erg nieuwsgierig naar alle kraampjes!’’, zegt Simone lachend.

  • 2021 12 04 Weekmarkt Interviews 023
/ 1

Lekker kibbeling eten met het gezin

We stuiten nog op een gezellig gezinnetje met kinderen bij de viskraam. ,,Wij komen altijd naar de markt om de wekelijkse boodschappen te doen bij de slager en visboer. Dat eten we namelijk heel graag. Nu pikken we nog lekker even een kibbelingetje mee.’’, vertellen ze. En wat de kinderen het leukste vinden aan de markt? ,,Het eten natuurlijk!’’, roepen ze in koor.

  • 2021 12 04 Weekmarkt Interviews 021
/ 1

Patrick, Lieke en Floris kopen hun boodschappen in

Om de zoveel tijd rijden Patrick, Lieke en Floris vanuit hun woonplaats Bunde naar de markt in Geleen. ,,Meestal zijn we hier om de dagelijkse verse boodschappen te halen, zoals kaas, brood, vlees en groente.’’ Waarom ze vanuit Bunde komen gereden? ,,Dat doen we voor de verse producten en het enthousiasme van de mensen achter de kramen. Heerlijk een rondje lopen in de buitenlucht, dat is fijn!’’. En wat Lieke en Floris vinden van het dagje uit? ,,Wij vinden het heel erg leuk op de markt!’’, zeggen ze, terwijl ze verlekkerd kijken naar de snoepjeskraam.