Header Menu
Scroll Down
2020 09 10 Donderdagmarkt Sittard Interviews 016

Mintgroene velvet en koperbruine velours

Blog InterieurDe trends van nu in het interieurstof.

Tijdens de ‘corona lockdown’ moet iedereen zoveel mogelijk binnen blijven. Als je veel tijd thuis doorbrengt, dan wil je het natuurlijk ook wel gezellig hebben. Dat schilderijtje wordt dus opgehangen en die kussens op de bank worden eindelijk eens vervangen. Kortom, het doe-het-zelven en de interieurstyling werden booming. Toen de markten weer openden, was dit ook zeker te merken bij de kramen met (interieur)stoffen. Welke trends zijn nu vooral terug te zien?

Velvet is helemaal in

Volgens Terrold Claassen, van ‘Claassen Gordijnen en Interieurstoffen’, is er in stof voor interieur geen seizoen te herkennen. Het is dus niet zo dat in de zomer lichte kleuren worden gekocht en in de winter de warme kleuren, zoals bij modestof wel te zien is. Trends zijn daarentegen zeker aan de orde. Zo werd bijvoorbeeld tien jaar geleden meters stof aan barokprint verkocht. Zo’n trend blijft voor lange tijd hangen en gaat dan langzaam uit de mode, totdat er iets nieuws komt. En dat is er! Velvet en velours zijn nu namelijk de nummer één verkochte interieurstof. De fluwelen en zachte stof is nu overal terug te zien. Bij banken, kussens, maar ook in gordijnen. Het geeft je interieur direct een hele klassieke en trendy uitstraling.

Ga voor mintgroen en koperbruin

De lichte kleur mintgroen en de warme kleur koperbruin zijn erg in trek. De een zorgt voor die frisse look, de ander voor die herfstachtige en gezellige sfeer in huis. Op de markt blijven daarnaast de kleuren grijs en taupe standaard even populair. Het is weliswaar safer dan mint en koper, maar zeker ook tijdloos. Combineer het vervolgens met een velvet of velours stof en je zit helemaal goed voor de komende tijd.

Ga jij binnenkort een velvetstofje uitzoeken? Er is keuze genoeg op de markt!

  • 2020 09 10 Donderdagmarkt Sittard Interviews 016
  • 2020 09 10 Donderdagmarkt Sittard Interviews 017
  • 2020 09 10 Donderdagmarkt Sittard Interviews 020
  • 2020 09 10 Donderdagmarkt Sittard Interviews 018
/ 4