Header Menu
Scroll Down
WM high res 3

Moederdag op de markt

Moederdag op de marktEen speciale blik op moeders van de Weekmarkten.

Vandaag is het Moederdag, een dag die in het teken staat van het eren van alle moeders, van jong tot oud en in alle vormen. Ook op de Weekmarkten in Sittard vieren we deze bijzondere dag met een speciale blik op de moeders die dag in, dag uit hun steentje bijdragen aan de markt. We gingen in gesprek met twee bijzondere moeders, elk met hun eigen verhaal en ervaringen.

  • WM high res 1
/ 1

Moeder Anita: de kracht achter de opbouw van de markt

Anita is een van de moeders die van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat haar passie voor de markt deelt met haar familie. Samen met haar man en twee zonen staat ze paraat om de marktkramen op te bouwen en af te breken, en vervult ze ook nog eens de rol van boekhouder binnen het familiebedrijf. Met trots vertelt ze over de lange geschiedenis van haar familie in de marktwereld, die teruggaat tot wel 80 jaar geleden. Het werken met haar zoons brengt haar veel vreugde, vooral vanwege de hechte band en het gevoel van saamhorigheid dat het met zich meebrengt.

"Het leukste van samenwerken met mijn kinderen is de samenhorigheid. We pakken alles samen aan en lossen problemen samen op. We weten wat we aan elkaar hebben."

Voor Moederdag verwacht Anita niets meer dan het gezelschap van haar geliefden, maar ze wordt altijd verrast door de bloemen die haar zoons meebrengen. Het gaat haar niet om de materiële geschenken, maar om de waarde van het samenzijn en de steun die ze van haar familie ontvangt.

  • WM high res 3
/ 1

Moeder Saskia: passie voor groenten en fruit

Saskia Vranken deelt haar passie voor groenten en fruit met haar man, zoon en dochter, waarmee ze al jarenlang met veel plezier op de markt staat. Voor haar is het een bijzondere ervaring om samen met haar familie te werken. Ondanks dat het soms knalt, wegen de mooie momenten waarop ze alles samendoen en de hechte band die ze delen, zwaarder dan de minder mooie momenten.

"De leukste momenten met samenwerken zijn dat je alles samen doet: je staat samen op, je gaat samen naar bed, je doet samen de inkoop. Je bent 24/7 met elkaar bezig."

Op Moederdag geniet Saskia het meest van het samenzijn met haar gezin en haar eigen moeder. Een gezamenlijke brunch en vers fruit op tafel maken deze dag voor haar extra speciaal. Hoewel ze geen specifieke verwachtingen heeft voor Moederdag, laten haar kinderen haar altijd weten hoeveel ze van haar houden en waarderen.

Het is duidelijk dat het werken met familie op de markt een unieke ervaring is, en Saskia raadt het dan ook zeker aan. Voor haar is er niets leukers dan samenwerken met je gezin, een ervaring die onvergetelijke herinneringen en kostbare momenten oplevert.

Op deze Moederdag eren we niet alleen de moeders die we thuis hebben, maar ook de moeders die dag in, dag uit hard werken op de Weekmarkten. Hun toewijding en liefde voor hun werk en familie zijn een inspiratie voor ons allemaal. Wil je jouw moeder dit jaar echt verrassen? Neem haar dan mee naar de Weekmarkten en geniet samen van de gezelligheid en de diverse koopjes.