Header Menu
Scroll Down
GSG High Res 13

Bij de kledingkraam van Ritra Mode vind je altijd wel iets dat bij je past

De kledingkraam Ritra ModeNa dik 40 jaar nog even stijlvol op de markt.

Een vijftigjarig jubileum op de markt – Dat is wat Anja wilt vieren bij de kledingkraam van Ritra Mode. Hiervoor moet ze weliswaar nog zes jaar werken, maar dat maakt haar helemaal niets uit. De mode in combinatie met de markt is haar passie, familie en leven. Wij gingen bij haar langs!

Van kantoorbaan naar de markt

Momenteel werkt Anja 44 jaar bij de kledingkraam van Ritra Mode, die overigens van haar zus is. Dat het in de familie zit, hoeven we dus niet te vertellen. Maar hoe is Anja erin gerold? ,,Ik heb altijd wel iets met mode gehad. Daarnaast is mijn hele familie werkzaam op de markt. Toen mijn broer startte, leerde ik mijn man kennen die er uiteraard ook werkt. Destijds werkte ik op een kantoor met maar liefst 140 andere meiden. Zij vroegen altijd waar ik die leuke kleding toch vandaan had. Als mijn man dan na de markt langskwam om het busje vol dozen met kleren om te ruilen voor onze auto, riep ik na een tijd telkens ‘Dames, het busje komt om 14:00 uur!’’. In onze pauze werd dan de verkoop gedaan. Uiteindelijk dacht ik: Dit wil ik op de markt gaan doen!’’, vertelt Anja trots.

Voor kledingadvies en een babbeltje

Ritra Mode is eigenlijk veel meer dan een kledingkraam, het is een ontmoetingsplek voor iedereen. ,,Je hebt zoveel contact met allemaal verschillende mensen. Vaak horen we verhalen aan van mensen die bijvoorbeeld heel eenzaam zijn. Bij ons kunnen ze dan even hun ei kwijt en een babbeltje maken. Ze komen dus niet alleen voor het product, maar ook voor de service eromheen. Of voor een lekker kopje koffie, want die krijgen ze ook gewoon van mij. Zolang wij mensen een mooie dag kunnen geven, ben ik blij. Dat maakt de markt zo mooi.’’

Elke week iets anders

De kleding van Ritra Mode is voor een brede doelgroep vrouwen tussen de 40 en 70 jaar met verschillende maten. ,,Wij houden daarnaast niet van massa en van actierekken. Elke week pakken we weer iets anders uit en we werken het liefst met combinaties en setjes. Zo kun je al meteen zien hoe je de kleren kunt combineren.’’, vertelt Anja. En het favoriete kledingstuk van Anja? ,,Dat is toch echt het vest. Dat heb ik negen maanden per jaar aan. Het is heel makkelijk te combineren en het maakt je outfit vaak leuk af. Ook vind ik het persoonlijk fijn als het iets frisser is op de markt. Eigenlijk bestaat mijn hele kledingkast uit wat ik zelf ook verkoop. Je wilt tenslotte achter je eigen product staan en dit uitstralen naar je klant!’’, eindigt Anja enthousiast.

Ga jij een outfit samenstellen bij de kledingkraam van Ritra Mode? Ze staan wekelijks op de markt in Sittard.

  • GSG High Res 5
  • GSG High Res 11
  • GSG High Res 9
  • GSG High Res 7
/ 4