Header Menu
Scroll Down
WM high res 9

Feestelijke verhalen op de markt

Kerstmis op de marktFeestelijke verhalen op de markt.

Met de feestdagen voor de deur, waren wij nieuwsgierig naar de plannen van onze marktkooplieden op de Weekmarkt in Sittard. We gingen in gesprek met Marco Hermans en Robert Smits over hun aanstaande festiviteiten. Een ding is zeker: familie staat centraal voor deze mannen tijdens de feestdagen.

Marco Hermans: klassieke mode met een familiaire historie

Bij de kraam van Marco Hermans vinden we exclusieve dameskleding van kwalitatieve merken. Hij heeft niet alleen een scherp oog voor stoffen door zijn 35 jaar ervaring op de markt, maar heeft dit ook vanuit zijn familieachtergrond meegekregen. "Mijn grootvader begon vroeger op de markt en mijn vader heeft dit voortgezet. Als kind zei ik altijd: ik ga alles doen behalve de markt op. Uiteindelijk was ik de eerste in de familie die deze stap zette, dat was de beste keuze ooit," aldus Marco.

Wat betreft zijn kraam voegt Marco een paar feestelijke items toe, maar niet te uitbundig. "Een chique outfit zit in de kleine details. Door bijvoorbeeld een jasje te dragen, maak je de outfit al feestelijk.”

Tijdens de feestdagen gaat Marco met zijn gehele familie naar de kerk. Ondanks de drukte van een grote familie vindt hij het belangrijk dat iedereen nog steeds de kerk bijwoont, zelfs de jongere generatie. “Ik vind het mooi dat mensen nog geloven, zeker op jonge leeftijd.” Marco sluit af met een feestelijke groet: “Vrolijk kerstfeest allemaal!”

  • WM high res 6
/ 1

Robert Smits: fournituren en familietradities

Robert Smits staat bekend om zijn kraam met fournituren. De familie van Robert staat al meerdere generaties op de markt. Zijn voorgangers startte de kraam in Rotterdam, nu runt Robert zijn eigen kraam op de Weekmarkt in Sittard. Hij staat daar met zijn dochter en een team die aanvoelt als familie.

Voor de feestdagen vult Robert zijn kraam aan met extra glitters en feestelijke patroontjes, passend bij Kerstmis. "Je kunt niet alleen bij ons terecht voor het versieren van je feestelijke outfit, maar ook voor het versieren van je Kerstboom," zegt hij enthousiast. "Zo zijn onze witte boa’s erg populair en verkopen we stevig lint om de kerstballen mee op te hangen.”

Voor Robert draaien de feestdagen om tijd met zijn familie. Vaak huren ze dan ook een huisje bij Center Parcs, wat niet eens ver weg hoeft te zijn. "Ik vind het belangrijk om samen te zijn. Iedereen heeft het altijd druk en op dit speciale moment maakt iedereen tijd voor elkaar. Als we elkaar dan weer zien, is het altijd goed.”

  • WM high res 20
/ 1

Of je nu op zoek bent naar chique damesmode of naar fournituren voor je kerstprojecten, onze marktkooplieden heten je welkom met een glimlach. Namens alle marktkooplieden wensen we iedereen fijne feestdagen.