Header Menu
Scroll Down
2019 10 Zaterdagmarkt Geleen Klein 098

Marktkooplieden aan het woord

Al 50 jaar een publiekstrekkerEen goud jubileum voor Henk en Mia Hoogeveen.

De frieten kraam van Henk en Mia Hoogeveen is inmiddels een oude bekende geworden op de markt van Geleen. Aanstaande zaterdag vieren zij hun 50-jarig jubileum op de markt. Tijd om terug te blikken naar de afgelopen periode en hoe zij die hebben ervaren.

Het avontuur begon in 1957 toen destijds de ouders van Mia in Stein het concept zijn begonnen. Na 10 jaar meekijken en liefde voor het vak op doen, besloot het echtpaar in 1967 het bedrijf over te nemen in Stein. Uiteindelijk werd de zaak ingewisseld voor een wagen en begon voor hen een nieuw hoofdstuk op verschillende markten in Limburg. Hun wagen heeft veel plekken en evenementen mogen bijwonen in de regio, maar inmiddels zijn ze trouw aan de markt in Geleen.

Voor Henk en Mia zelf voelt het niet als al 50 jaar. “Het is echt onze hobby, daarom voelt het ook nooit als werk. We vinden het prachtig om op de markt te staan en zijn ontzettend blij dat we hier al 50 jaar mogen staan. Toen wij ons jaren geleden aanmeldden voor een plek op de markt in Geleen, sprak ik met voormalig marktmeester Reijnders. Die zei toen tegen mij: “jij bent een blijvertje, jij krijgt een plaats.”. Dat moment vergeet ik nooit, en kijk eens aan, 50 jaar later zijn wij er nog steeds!”, vertelt Henk trots.

Het echtpaar is enorm dankbaar voor de afgelopen 50 jaar en hoe de zaken zich ontwikkelden. Ze zijn niet meer weg te denken uit de regio, en dat zal ook niet snel gebeuren. Iedereen heeft hun befaamde zuurvlees wel eens geprobeerd. En het geheim van deze specialiteit? “Dat heb ik zelf verzonnen na veel proberen en proeven. Het recept onthullen we misschien bij ons volgende jubileum”, vertelt Mia lachend.

  • Henk mia hoogeveen weekmarkt geleen
  • 2019 10 Zaterdagmarkt Geleen Klein 099
  • 2019 10 Zaterdagmarkt Geleen Klein 103
/ 3