Header Menu
Scroll Down
2021 09 16 Weekmarkten Interviews 026

Pimp je pakje van vorig jaar bij de fourniturenkraam!

Pimp je pakje van vorig jaarCreëer van je oude outfit een geheel nieuwe look bij de fourniturenkraam.

We hebben er een heel extra jaar op moeten wachten, maar hopelijk kunnen we ons dit najaar toch echt gaan klaarmaken voor het bourgondische Oktoberfest en Carnaval. Beetje kort dag om een nieuwe dirndl, lederhosen of pakje te maken? Pak dan alle spullen van de vorige jaren uit de kast, koop de mooiste fournituren en creëer van je oude outfit een geheel nieuwe look.

Van fluwelen linten tot diamantenknoopjes, bij de fourniturenkraam van Marijke Damousioux kijk je je ogen uit. Ook zij verheugt zich op alle festiviteiten. ,,De animo komt nu vooral nog van de Duitsers over de grens. Daar begint het seizoen van de Oktoberfeesten langzaam te lopen. Hier moeten ze denk ik nog even loskomen, maar ik denk dat de mensen uiteindelijk wel zin hebben om lekker aan de slag te gaan met hun pakje.’’,

Wil je je pakje dan pimpen? Dan adviseert Marijke, als echte vakvrouw, om de fournituren lekker op de markt te kopen. ,,Hier bij de kraam zie je alles meteen, je kunt eraan voelen en je krijgt direct advies van mij. Eigenlijk kun je je halve pakje bij de kraam verzamelen. Van garen en knoopjes tot bandjes en pins.’’

Met het Wiesnfest in Sittard voor de deur, gaat Marijke zelf ook nog aan de slag? ,,Ik heb helaas al twee jaar mijn dirndl niet kunnen dragen. Dus ik denk zeker dat ik voor dit jaar een nieuwe ga maken!’’, eindigt ze enthousiast.

Krijg jij ook de naai- en knutselkriebels? Marijke Damousioux staat wekelijks op de markt in Sittard en Geleen met haar fourniturenkraam. Wij kijken in ieder geval al uit naar alle mooie zelfgemaakte creaties!

  • 2021 09 16 Weekmarkten Interviews 023
  • 2021 09 16 Weekmarkten Interviews 022
  • 2021 09 16 Weekmarkten Interviews 019
/ 3