Header Menu
Scroll Down
2019 10 Donderdagmarkt Sittard Klein 122

Extra maatregelen worden getroffen rondom de corona crisis

Weekmarkten opstellingenWeekmarkten Geleen en Sittard ‘1,5 meter samenleving’-proof.

De opstellingen van de zaterdagmarkt in Geleen en de dondermarkt in Sittard worden nog meer aangepast aan de 1,5 meter samenleving. “We hebben de afgelopen weken al veel maatregelen genomen om bezoekers 1,5 meter afstand van elkaar en de kooplieden te laten houden”, legt wethouder Leon Geilen (Markten) uit. “Inmiddels neemt het aantal kooplieden weer toe en laten ook steeds meer bezoekers zich weer op de markten zien. Door het tijdelijk aanpassen van de marktopstellingen verwachten we dat onze weekmarkten binnen de geldende richtlijnen kunnen blijven doorgaan”. De weekmarkten in de gemeente Sittard-Geleen zijn een van de weinige weekmarkten die sinds de corona-crisis altijd zijn doorgegaan.

Al eerder werd op sommige plekken meer ruimte tussen de kramen gecreëerd en werd de opstelling van de markt in Sittard iets aangepast. Ook werden marktcoaches ingezet om bezoekers te wijzen op de 1,5 meter afstand. Nu wordt dus de complete marktopstelling tijdelijk aangepast.

Donderdagmarkt in Sittard

Op de donderdagmarkt in Sittard worden de non-food kramen (minder wachtende mensen) verplaatst naar de Nieuwstraat en Rosmolenstraat. De food-kramen (langere wachtrijen) worden –in ruime opstelling- verplaatst naar de Markt. Zodra weer alle kooplieden aanwezig zijn, kan ook nog uitgeweken worden naar het Tempelplein. De gemeente inventariseert iedere week welke kooplieden komen en nemen de ruimte op het Tempelplein pas in als die echt nodig is.

Zaterdagmarkt Geleen

In Geleen wordt de marktindeling in twee fases aangepast. Om te beginnen wordt de marktopstelling rondom de kooplieden met groente en fruit op het plein rondom het Oude Raadhuis verruimd. Vanaf zaterdag 9 mei worden ook wijzigingen op het andere plein doorgevoerd. Onder meer de marktbakker zal dan te vinden zijn tussen het plein van de HEMA en Markt 50.


Geef elkaar de ruimte

De aangepaste marktopstellingen blijven van kracht zolang het nodig is om te voldoen aan de 1,5 meter samenleving. Ook bij de nieuwe opstelling geldt: blijf thuis als je ziekt bent, geef elkaar minimaal 1,5 meter ruimte, betaal met de pin en doe alleen boodschappen. De markt is nog steeds geen dagje uit.