Header Menu
Scroll Down
2021 12 04 Weekmarkt Interviews 004

Jouw gezonde maaltijd haal je op de markt

Goede en gezonde voornemensJouw gezonde maaltijd haal je op de markt.

De tijd van de goede en gezonde voornemens is weer gestart. Van de alcoholvrije maand tot het afsluiten van een sportabonnement en het volgen van een sapkuur, het komt allemaal voorbij. Gelukkig is de markt er om je te helpen bij het versterken van je immuunsysteem in deze gure tijd. Wij gingen erover in gesprek met Dave Vroomen, groenteman bij Groente- en Fruithandel Hermans.

Extra gezond tijdens corona

Dat een sterk immuunsysteem extra belangrijk is geworden de afgelopen twee jaren, is bekend. Merkt Dave dit ook op de markt? ,,Ja, je merkt dat mensen nu veel beter letten op wat ze precies eten. Gezond eten is belangrijker geworden. Dit zie je terug aan de drukte bij onze marktkraam.’’, aldus Dave. Dat de markt meer en sneller wordt bezocht, ligt volgens hem ook aan de veilige omstandigheden. ,,Je kunt hier heel goed de anderhalve meter hanteren en je bent daarnaast ook nog eens in de buitenlucht. Van slechte ventilatie is dus geen sprake. Dat maakt dat mensen de weg naar de markt beter weten te vinden.’’

Je dagelijkse kwaliteitsportie vitamines

Groente, fruit, vis, brood, noten, kaas en ga zo maar door – met één rondje over de markt koop je alle vitamines die je nodig hebt voor een gezonde week. Deze vitamines zijn niet alleen lekker maar ook nog eens van uitstekende kwaliteit, vertelt Dave ons. ,,Wat je bijvoorbeeld ziet tijdens het asperge- of aardbeiseizoen is dat wij alle producten rechtstreeks bij de teler inkopen. Het gaat dus van het land direct naar de klant en dit maakt dat alle producten heel vers zijn. Daarnaast zitten we met onze prijs op een concurrerend tarief, wat het voor de consument nog interessanter maakt natuurlijk.’’. Koop je je maaltijd op de markt, dan ben je dus gezond én slim bezig!

An apple a day, keeps the doctor away

Welk fruit Dave het meest verkoopt in de koude maanden? ,,In dit seizoen verkoop je vooral veel hard fruit, zoals sinaasappels, appels, peren en bananen. Het voorjaar is vervolgens het seizoen van het zachte fruit, zoals aardbeien en frambozen.’’. We vroegen Dave tot slot nog of een appeltje per dag nu écht helpt. ,,Ja, dat helpt absoluut. Wanneer je goed aan je gezondheid denkt, gezond eet en fatsoenlijk beweegt, kom je al een heel eind. Een keertje zondigen met een zak chips mag natuurlijk altijd. Dit is ook wel lekker op zijn tijd. Maar de beste weerstand creëer je toch met lekkere stukken fruit en heerlijke groente!’’, eindigt Dave enthousiast.

Ga jij de laatste gure wintermaanden goed doorstaan? Je lekkere portie vitamines haal je op onze weekmarkten in de gezonde buitenlucht.

  • 2021 12 04 Weekmarkt Interviews 007
  • 2021 12 04 Weekmarkt Interviews 001
  • 2021 12 04 Weekmarkt Interviews 006
  • 2021 12 04 Weekmarkt Interviews 003
/ 4