Header Menu
Scroll Down
WM high res 35

Op de Weekmarkt van Sittard

De perfecte herfstrouteOp de Weekmarkt van Sittard.

Afgelopen week gingen wij langs op de weekmarkt in Sittard voor dé perfecte herfstroute. Van modekramen met herfstmode voor dames en heren, tot bloemenkramen met alles voor het perfecte herfstboeket. Langs deze kramen moet je gaan voor de perfecte herfstdag. Wij lichten er vandaag een aantal uit…

Damesmode

Tussen alle gezellige kraampjes ontmoeten we Jac van Eikenboom Mode, een bekend gezicht na 43 jaar op de markt in Sittard. Hij vertelt ons over de nieuwste modetrends: “Ruime vesten en lange truien doen het altijd erg goed in de herfst. Maar dit seizoen in het speciaal de korte en lange puffer jassen.” Met zijn jarenlange ervaring en oog voor kwaliteit biedt hij niet alleen stijlvolle, maar ook duurzame kledingopties voor de herfst.

  • WM high res 24
/ 1

Een paar stappen verder ontdekken we Grasveld dameskleding, waar kleurrijke patronen en diverse stoffen de aandacht trekken. Terwijl trends komen en gaan, vind je bij Grasveld dameskleding altijd kleding die stijl combineert met budgetvriendelijkheid. De tip van David voor zijn lezers die hun herfstgarderobe inslaan? “Kijk altijd eerst goed voordat je iets koopt. Niet alleen op de kwaliteit, maar ook of het goed past en natuurlijk hoeveel je ervoor betaalt.”, aldus David van Grasveld dameskleding.

  • WM high res 39
/ 1

Herenmode

Voor herenmode keren we terug naar Eikenboom Mode. Daar zien we een kraam gevuld met een uitgebreid aanbod aan herenmode, van vrolijke overhemden tot warme truien. Hij geeft ons een tip voor de herfstmode voor heren: “Ben je op zoek naar een warme trui? Ga dan voor basic. Daarentegen kun je bij overhemden juist helemaal losgaan met printjes.” Bij de kraam Eikenboom Mode vind je alleen overhemden van 100% katoen. “Waarom wij alleen deze overhemden aanbieden? Ten eerste zijn deze praktisch omdat ze nauwelijks gestreken hoeven te worden. Ten tweede zijn deze overhemden erg luchtig. Als er namelijk al 5% polyester in zit, zul je snel gaan zweten.”, vertelt Jac van Eikenboom Mode.

  • WM high res 33
/ 1

Warme sokken

Even verderop ontdekken we een kraam met een overvloed aan sokken. Hier leren we het geheim van warme voeten tijdens de herfst: wollen sokken. Deze natuurlijke vezels houden lucht vast en behouden hierdoor je lichaamstemperatuur op koudere dagen. Variërend van Marino wol tot alpacawol, biedt deze kraam diverse hoogwaardige wollen sokken.

  • WM high res 45
/ 1

Herfstboeket

Onze route vervolgt langs de kleurrijke bloemenkraam van Savelkoul, gevuld met vrolijke boeketten, bessen en herfstige kransen. Een herfstboeket kan je huis opvrolijken op sombere dagen. "Het perfecte herfstboeket is erg persoonlijk. Sommigen kiezen voor lichte tinten, anderen voor donkere. Rood, oranje en bruin zijn altijd populair tijdens de herfst."

  • WM high res 41
/ 1

Herfstrecept

Nu de tafel is aangekleed met een vrolijk herfstboeket, ontbreekt er alleen nog een herfstige maaltijd. Na een koude herfstwandeling is er niets beter dan thuis te komen en te genieten van een kom zelfgemaakte pompoensoep. Want laat pompoen nou net dé groenten van de herfst zijn. Op de weekmarkt zien we verschillende kramen met verse groenten, fruit en natuurlijk grote pompoenen.

Een recept voor deze heerlijke pompoensoep? Kijk bijvoorbeeld op de website van Allerhande: Pompoensoep.

  • WM high res 27
/ 1

Met deze heerlijke pompoensoep sluiten we onze herfstroute op de Weekmarkt van Sittard af. Ga naar huis met een nieuwe garderobe, een vrolijk herfstboeket, alle ingrediënten voor een warme soep en je bent helemaal klaar voor de herfst!