Header Menu
Scroll Down
GSG high res 16

Een icoon voor de Weekmarkten Sittard-Geleen

Een icoon voor de WeekmarktenHet 90e Levensjaar van de heer Chou.

Vorige week was een bijzonder moment op de Weekmarkt in Sittard. De heer Chou ging namelijk volgens Chinese traditie zijn 90e levensjaar in. Wij mochten aanwezig zijn tijdens deze feestelijke gelegenheid. “Ik heb elke dag een goede dag, maar vandaag in het bijzonder”, aldus de heer Chou.

De marktkoopman de heer Chou gaat al jaren mee op de Weekmarkt in Sittard. Hij staat als eerste ’s ochtends op de markt en vertrekt als laatste met zijn lederwaren weer op zak. Een echte icoon voor de Weekmarkt dus. Op deze dag verliep zijn dag iets anders; zijn kraam was vrolijk versierd met ballonnen, namens de commissie heeft hij een extra warme marktjas gekregen en er liepen twee dames rond met heerlijke loempia’s om iedereen in Oosterse stijl te trakteren. De heer Chou werd overweldigd met bezoekjes van vrienden, familie en oude bekenden die door de dag heen een bezoek brachten aan de marktkraam.

Naast de oude marktmeester van Geleen, is ook de wethouder van Sittard-Geleen aanwezig. Hij overhandigde een prachtige oorkonde met een welverdiende speech. “Het is natuurlijk fantastisch dat we een marktkoopman hebben die al zo lang trouw is aan de markt in Sittard-Geleen en aan onze Jaarmarkten. Ik vind het echt heel bijzonder dat iemand van deze leeftijd nog altijd de energie heeft om als eerste ’s ochtends hier te zijn en als laatste weg te gaan. Daarbij heb ik heel veel respect dat hij op deze leeftijd in deze kou hier vandaag ook weer staat.” Aldus Leon Geilen, wethouder van Sittard-Geleen.

Kortom, een normale dag voor de heer Chou werd onverwachts een feestelijke ochtend. Hoewel het een koude dag was, werd hij vandaag namens iedereen warm onthaald op deze bijzondere dag!

  • GSG high res 23
  • GSG high res 15
  • GSG high res 18
  • GSG high res 8
  • GSG high res 24
  • GSG high res 26
/ 6