Header Menu
Scroll Down
GSG high res 65

Een dag vol zon, gezelligheid én een primeur

Sint Joepmarkt 2024Een dag vol zon, gezelligheid én een primeur.

Afgelopen dinsdag vond de grootste jaarmarkt van Nederland plaats; de Sint Joepmarkt. Met een rijke geschiedenis en honderden kramen is dit een dag die je simpelweg niet mag missen. De straten waren gevuld met levendige marktkooplieden en bezoekers die hun tassen vulden met koopjes. Hoewel ook dit jaar de Koning van Sint Joep werd bekroond, bracht deze editie een onverwachte wending met zich mee.

  • GSG high res 14
/ 1

De Sint Joepmarkt werd dit jaar overgoten met zonnestralen, waardoor de temperatuur steeg tot wel 18 graden. Sommige bezoekers durfden het zelfs aan om zonder jas te lopen. De marktkooplieden deden hun uiterste best om de bezoekers te verleiden met hun aanbod, van veilingen tot demonstraties. Overal waar je keek, zag je gevulde tassen, vrolijke gezichten en drukbezochte straten in Sittard. Het was wederom een sfeervolle jaarmarkt!

  • GSG high res 44
/ 1

Aanstormend talent

Dit jaar bracht een onverwachte wending met zich mee voor de jury die de Koning van Sint Joep moest kiezen. Het was zo'n moeilijke keuze dat er uiteindelijk twee prijzen werden uitgereikt. Naast de traditionele eretitel van Koning Sint Joep werd er ook een nieuwe prijs in het leven geroepen: die van aanstormend talent. Charlotte Simons werd dit jaar bekroond met deze prijs voor haar stand Handyseal; ze verkoopt apparaatjes die plasticzakjes hermetisch sluit in enkele seconden. "Je weet mensen aan te spreken, je bent enthousiast en je weet jezelf goed te presenteren,", merkte wethouder Leon Geilen (markten) op, terwijl hij naast de winnende dochter en haar trotse vader stond. “We hopen je nog veel vaker op de markt te zien."

  • GSG high res 64
/ 1

Koning van Sint Joep

Uiteraard werd dit jaar ook de Koning van Sint Joep uitgereikt. Corné van de Berg, met zijn kraam vol prachtige planten, mag zichzelf de Koning van Sint Joep 2024 noemen. Hoewel hij de jaren hiervoor zich te laat had ingeschreven voor de markt, was vandaag dan eindelijk zijn moment. Dankzij zijn unieke manier van verkopen, namelijk door planten te veilen vanuit zijn eigen wagen, bracht hij een nieuwe dynamiek op de markt. Wethouder Leon Geilen overhandigde hem de bijbehorende wisseltrofee. "De hele dag zie ik mensen al rondlopen met planten en bomen van jouw kraam. We zijn enorm trots op jullie." De marktkoopman, die de hele dag door mensen aan zijn lippen had hangen, was nu even sprakeloos. Niet alleen omdat hij overweldigd was, maar ook omdat hij inmiddels zijn stem kwijt was geraakt door het veilen.

  • GSG high res 76
/ 1

Ben jij er de volgende editie ook weer bij? Volg ons op social media voor het laatste nieuws rondom de volgende editie van de Sint Joepmarkt.