Header Menu
Scroll Down
GSG high res 5

Vaderdag op de markt

Vaderdag op de marktVan vader op kind.

Zondag is het zover, Vaderdag. De perfecte gelegenheid om stil te staan bij de speciale band tussen vaders en hun kinderen. Dit jaar hebben we een kijkje genomen op de weekmarkten in Sittard en Geleen, waar families niet alleen samen werken maar ook hun gezamenlijke passie voor de markt delen. Lees verder voor inspirerende verhalen van vaders en kinderen die samenwerken op de markt en ontdek hun cadeautips.

  • WM high res 2
/ 1

Kennismaking met de markt – met vaders mee

Jean Paul en zijn dochter Quinty vormen een hecht team bij de viskraam Bep en Co. in Sittard. Sinds Quinty 16 is, helpt ze haar vader op de markt. "Het is gezellig en een leuke manier om tijd met mijn vader door te brengen," zegt Quinty. Jean Paul werkt al 35 jaar op de markt en waardeert vooral het directe contact met klanten en de diversiteit aan vissoorten. "Het is het mooiste beroep van de wereld," aldus Jean Paul. Het werken op de markt is voor Quinty een kans om dicht bij haar vader te zijn, ondanks dat ze ver weg woont.

Bij Ed’s Vishandel in Geleen kwam zoon Frenk door zijn vader op de markt. Ed staat al 36 jaar op de markt en betrok zijn zoon al op jonge leeftijd bij het bedrijf. Frenk begon als weekendhulp en werkt nu vast mee. "Zo ging hij op zaterdag eigenlijk altijd mee," vertelt Ed. Frenk vond het zo leuk dat hij uiteindelijk vast in dienst kwam bij zijn vader. "In het begin dacht ik dat het zou botsen omdat we beide sterke karakters hebben, maar we liggen goed op één lijn,” aldus Frenk.

Daniel Logjes van de huishoudkraam in Geleen groeide op met de markthandel. "Ik ben voor het eerst naar de markt gegaan met mijn vader toen ik 5 jaar was. We begonnen met dameskleding en daarna zijn we overgegaan op kinderkleding. Op latere leeftijd ben ik voor mijzelf begonnen," vertelt Daniel. Zijn ervaringen met zijn vader op de markt legden de basis voor zijn eigen succes als standwerker en later als eigenaar van zijn eigen kraam.

Samenwerken op de markt - een bijzondere band

Jean Paul en Quinty hebben een bijzondere band opgebouwd door samen te werken bij de viskraam Bep en Co. “Het is prachtig om met mijn dochter op de markt te werken,” zegt Jean Paul. "En het is ook goed dat ik er ben, want dan kan ik hem ook een beetje aansturen" voegt Quinty lachend toe. Het samenwerken heeft hen dichter bij elkaar gebracht en zorgt voor veel gezelligheid tijdens de markt.

  • GSG high res 5
/ 1

Ook Ed en zijn zoon Frenk werken graag samen. "Het leukste is gewoon het dollen met elkaar," vertelt Frenk. Hun samenwerking gaat verder dan alleen vader en zoon; ook Frenks moeder helpt mee, waardoor het een echt familiebedrijf is. “Het mooiste aan ons werk is de vrijheid en de hechte band die we hebben, zowel thuis als op de markt,” voegt Ed toe.


Vaderdag tradities - samen genieten

De families van Jean Paul en Quinty, evenals die van Ed en Frenk, vieren Vaderdag door samen te eten. Quinty vertelt: “We gaan samen uit eten met mijn zusje erbij. Het is altijd leuk om met de hele familie bij elkaar te zijn.” Frenk deelt een vergelijkbare traditie: “Voor ons is het samen zijn het belangrijkst. We hebben ook altijd een cadeautje voor onze vader.” Voor deze families draait Vaderdag om het versterken van de familiebanden en het koesteren van gezamenlijke momenten.

Cadeautips voor Vaderdag

Op zoek naar het perfecte Vaderdagcadeau? Jean Paul en Quinty raden een waardebon van vishandel Bep en Co. aan. “Kom een lekkere haring halen met je vader,” zegt Jean Paul. Frenk van Ed’s Vishandel adviseert: “Trakteer je vader op een lekkere paling of Hollandse Nieuwe Haring.”

  • GSG high res 10
/ 1

Bij de kraam van Daniel Logjes ben je voor alle feestdagen aan het juiste adres. Vooral voor de autoliefhebbende vader biedt hij diverse producten aan van STIPT. Zo heeft hij 12 soorten auto shampoos, glow sprays en interieurcleaner. Maar ook handige snufjes zoals anti-insect, washandschoenen, interieur doeken en grote doeken om de auto in een keer te drogen. “Een leuk pakket met auto-accessoires van STIPT is altijd een goed idee.”

Over één ding zijn ze het eens: allemaal raden ze aan om met je vader samen te werken op de Weekmarkten. “Familie staat altijd nummer één,” zegt Frenk enthousiast. Jean Paul beaamt dit: “Het is prachtig om met je dochter op de markt te werken.” Dus waarom neem je je vader niet mee naar de Weekmarkten en geniet samen van de gezellige sfeer en geweldige aanbiedingen? Fijne Vaderdag gewenst!