Header Menu
Scroll Down
2019 10 Donderdagmarkt Sittard Klein 038

Seizoens favoriet

Alaaf!Het Carnavalsseizoen gaat van start..

Bijna is het weer zo ver, de kostuums worden aan elkaar genaaid, de praalwagens gebouwd, de prinsen zijn gekozen en heel het zuiden bereidt zich voor op dit grootse 4-daagse feest: Carnaval. Waar het voor de buitenwereld wellicht draait om de remmen los gooien en een overmatige hoeveelheid alcohol verwerken binnen een kort tijdsbestek weet een echte Carnavalskenner dat de praktijk veelal anders is. Voor leden van carnavalsverenigingen brengt het feest veel geregel met zich mee. Van het versieren van de praalwagens tot het met de hand naaien van een origineel Carnavalskostuum.

Gelukkig hoef je voor dat laatste niet ver te zoeken. Op de donderdagmarkt van Sittard is er wekelijks een ruim aanbod aan de mooiste en origineelste stoffen. Zo spraken wij onlangs met Rick Wilms over zijn stoffenkraam Wilms en de trends rondom Carnaval. “Vanaf januari verkopen wij alleen nog maar carnavalsstoffen, dit doen we al 25 jaar langs. We zien hierin veel trends en veranderingen. Vroeger wilde iedereen de clown uithangen, nu zien we een populariteit in glitter en glamour. Klanten komen voor de meest uitbundige stoffen: niks is te gek. Van pailletten tot tule en felroze stoffen, men wilt gezien worden.”, vertelt Wilms.

Ook trekt het carnavalsseizoen elk jaar een breed publiek aan bezoekers. De carnavalsverenigingen zijn er meestal al vroeg bij, maar ook individuele carnavalisten komen graag voor kwalitatieve stoffen. Zo vertelt een bezoeker van de markt “tegenwoordig zie je op elke hoek wel hetzelfde carnavalskostuum, dat vind ik zonde. Daarom maak ik mijn pakjes graag zelf, dit kan ik dan later weer aan mijn kinderen doorgeven. Je betaalt een redelijke prijs voor de stof en kwaliteit, maar het pakje gaat vaak meerdere jaren mee. Ook loop je niet het risico dat je iemand anders tegen het lijf loopt met hetzelfde kostuum”.

De marktkooplieden verwachten daarom alleen maar een toestroom aan klanten de komende jaren. Originaliteit en kwaliteit zijn twee kernwaarden waar men steeds meer waarde aan hecht tijdens Carnaval. Wij laten ons dit jaar wederom verrassen door alle prachtige creaties!

Meer lezen over het verhaal achter jouw favoriete kraam? Lees dan ook eens de verhalen van onze marktkooplieden.

  • 2019 10 Donderdagmarkt Sittard Klein 041
  • 2019 10 Donderdagmarkt Sittard Klein 138
  • 2019 12 Donderdagmarkt Sittard Interviews Klein 011
  • 2019 12 Donderdagmarkt Sittard Interviews Klein 008
  • 2019 12 Donderdagmarkt Sittard Interviews Klein 002
/ 5